Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo
 

Praktische info Sao Paulo, Brazilië

Vervoer in de stad

In een enorme stad zoals São Paulo kan het verkeer vast komen te zitten, met spitsuren tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 tot 20.00 uur. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen, aangezien parkeren net zo'n groot probleem is als de verkeersdrukte. Er zijn honderden bussen die door de stad rijden, maar deze kunnen overvol zijn en langzaam zijn tijdens de spitsuren. De bussen stoppen niet tenzij ze worden aangehouden en zakkenrollers zijn alom aanwezig. Het metrosysteem is doorgaans de snelste manier om rond te reizen in São Paulo. Het metrosysteem bestaat uit zes lijnen met verschillende kleuren: Lijn 1 (blauw), lijn 2 (groen), lijn 3 (rood), lijn 4 (geel), lijn 5 (lila) en lijn 15 (zilver). Deze lijnen rijden allemaal van zondag tot vrijdag, van 04.40 uur tot middernacht en op zaterdag tot 01.00 uur op de meeste lijnen. De Bilhete Único is een smartcard die het eenvoudig maakt om te betalen voor vervoer per bus, metro en trein in São Paulo. U kunt deze kopen bij metrostations en ze opladen met krediet voor het openbaar vervoer bij krantenkiosken. Taxi's zijn ruim beschikbar en absoluut cruciaal in het donker. Witte taxi's zijn te vinden bij standplaatsen nabij belangrijke locaties en centrale gebieden. Radiotaxi's hebben een betere reputatie en genieten de voorkeur van toeristen, maar zijn duurder en moeten telefonisch besteld worden. São Paulo is groot en uitgebreid. U kunt niet overal naartoe lopen, maar de verschillende wijken zijn op zichzelf eenvoudig te voet te verkennen en overdag doorgaans veilig.

Tijdzone

GMT-3 (GMT-2 tussen de laatste zondag in oktober en de derde zondag in februari).

Netspanning

Het voltage in Brazilië loopt zeer uiteen, soms zelfs in één en dezelfde stad. De betere hotels beschikken over 220 volt, 60 Hz. Voor alle andere gevallen zijn transformators te koop in elektronicazaken. In de stopcontacten passen doorgaans diverse soorten stekkers.

Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL). In de meeste toeristische gelegenheden wordt de Amerikaanse dollar ook geaccepteerd. In de grote steden kunnen buitenlandse valuta worden ingewisseld bij banken of cambios. Er is een uitgebreid netwerk aan geldautomaten in het land en de meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd. American Express wordt meestal niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Brazilië is +55. Netwerken van mobiele telefonie dekken de belangrijkste steden en plaatsen, en telefoons zijn ook te huur. Overal in het land zijn internetcafés te vinden, en de meeste hotels beschikken over internet. In iedere stad is een centrale belwinkel, Posto Telefonico genaamd, waar internationaal kan worden gebeld. Openbare telefooncellen zijn schaarser geworden met de komst van de mobiele telefoon.

Alarmnummer

Alarmnummers: 194 (politie), 192 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Governador André Franco Montoro

http://www.gru.com.br/en-us/

Vervoer naar de stad

Er vertrekken EMTU-bussen van luchthaven GRU naar luchthaven Congonhas, Praça da Repúblicam Tietê Bus Terminal en Barra Funda, Iaim Bibi, Circuit Paulista en Brooklin Novo. Het metrostation het dichtst in de buurt van de luchthaven is Tietê. Van daaruit dient de passagier een bus te nemen om de luchthaven te bereiken. Er is een luchthavenshuttlebus die passagiers afzet bij de belangrijkste hotels.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis en Hertz.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminals zijn taxi's beschikbaar. Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van Guarucoop-taxi's. Deze zijn vaak iets duurder, maar zorgen voor gemoedsrust.

Transfer tussen terminals

Terminals 1 en 2 zijn verbonden en eenvoudig te voet te bereiken. De andere terminals liggen iets verder weg maar zijn nog steeds per voet bereikbaar.

Voorzieningen

Er zijn een aantal bars, restaurants en winkels bij de luchthaven. Er zijn banken, geldwisselfaciliteiten en pinautomaten beschikbaar. Voor arriverende passagiers zijn er taxfreewinkels, toeristeninformatiebalies, zakelijke faciliteiten en congresruimtes vóór de douane.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid aanwezig in diverse parkeergebouwen rond de terminals, waaronder standaard- en eersteklasopties.

Internet

Er is wifi waarvoor op basis van gebruik moet worden betaald beschikbaar in beide terminals.