Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Quito

Quito met de Cotopaxivulkaan
 

Praktische info over Quito

Vervoer in de stad

Rondreizen in Quito is gemakkelijk en erg goedkoop. De lange, smalle stad wordt bediend door drie soorten bussen. De 'populares' zijn lichtblauw van kleur en doorgaans overvol. De roze 'Interparroquial' bussen brengen passagiers tot aan de verste buitenwijken, en de felrode 'selectivos' zijn de wat luxere optie die wat meer kosten en waarin staan niet is toegestaan. Milieuvriendelijke elektrische trolleybussen, 'troles' genaamd, volgen twee noord-zuid routes langs de Av. 10 de Agosto en de Av. 6 de Diciembre. Taxi's zijn ruim aanwezig en goedkoop. Ze kosten slechts één à twee Amerikaanse dollars voor een gemiddelde rit in het centrum.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-5.

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Ecuador is de Amerikaanse dollar (USD). Het is aan te raden om als bezoeker zowel Amerikaanse bankbiljetten als travellers cheques mee te nemen, want buitenlandse valuta zijn moeilijk in te wisselen buiten Quito, Guayaquil en Cuenca. Kleine coupures in goede staat zijn buiten de grote steden het eenvoudigst in te wisselen. In de grote centra kunnen de meeste valuta bij banken en wisselkantoren (casas de cambio) worden gewisseld tegen uiteenlopende provisiekosten. Geldautomaten zijn te vinden in de steden, en de gangbare creditcards worden geaccepteerd in toeristengebieden en grote hotels, hoewel er vaak een commissie van 6-8% wordt gerekend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Ecuador is +593. Bellen vanuit een hotelkamer kan prijzig zijn, maar in de meeste openbare gebouwen in de grote steden zijn openbare telefoons. De meeste economische manier om internationaal te bellen is vanuit de belwinkels die in de meeste steden aanwezig zijn. U kunt daar ook faxen en soms internetten, hoewel er in de grote steden ook internetcafés zijn. Het nationale mobiele telefonienetwerk maakt gebruik van GSM; Europese en Australische telefoons en telefoons van een ander (niet-GSM) netwerk doen het niet, maar mobiele telefoons zijn te huur op het luchthaven of in telefoonwinkels.

Alarmnummer

101 (politie); 131 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnaval 16 feb - 17 mrt 8 feb - 9 feb
Heilige donderdag 2 apr 24 mrt
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Slag van Pichincha 24 mei 24 mei
Geboortedag Simón Bolívar 24 jul 24 jul
Stichting van Guayaquil 25 jul 25 jul
Onafhankelijkheidsdag 10 aug 10 aug
Onafhankelijkheidsdag Guayaquil 9 okt 9 okt
Allerzielen 2 nov 2 nov
Onafhankelijkheidsdag Cuenca 3 nov 3 nov
Stichting van Quito 6 dec 6 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Quito heeft een subtropisch hooglandklimaat. De stad heeft een redelijk constant koel klimaat als gevolg van de hoge ligging en de positie nabij de evenaar. De gemiddelde dagtemperatuur is 19°C, en daalt 's nachts naar een gemiddelde temperatuur van 10°C. De gemiddelde jaartemperatuur is 15°C. Er zijn slechts twee duidelijke seizoenen in de stad: droog en nat. Het droge seizoen (zomer) loopt van juni tot september en het natte seizoen (winter) is van oktober tot mei.

Internationale luchthaven Mariscal Sucre

www.quitoairport.aero

Vervoer naar de stad

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar en er zijn busdiensten. Gebruik waar mogelijk het gratis busvervoer dat u door uw hotel wordt aangeboden; regel dit van tevoren.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn vertegenwoordigd op de luchthaven, net als enkele lokale bedrijven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar voor vervoer naar de stad. Sta erop dat de meter aan het begin van de rit wordt aangezet.

Voorzieningen

Voorzieningen zijn onder andere winkels, restaurants, cafés, taxfreewinkels en toeristeninformatiebalies. Banken, pinautomaten en geldwisselfaciliteiten zijn ook aanwezig. Er is tevens telefoon en toegang tot het internet. Passagiers met speciale behoeftes worden verzorgd en er is op verzoek een rolstoeldienst beschikbaar.

Parkeren

Er is gelegenheid tot lang en kort parkeren. De kosten zijn US$ 2 gedurende het eerste uur en US$ 1,50 voor elk daaropvolgend uur.

Internet

Er is toegang tot het internet in speciale internetcabines.