KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Hangbrug in het regenwoud, Accra
 

Met de trotro van de stad naar het strand

Cultuur opsnuiven en ontspannen in Ghana? Boek vliegtickets naar Accra en leer meer over de Ashanti-cultuur in het Nationaal Museum of winkel in Accra Mall. Een wandeling rond het imposante Christiansborg-kasteel is ook zeker de moeite waard. Voor een mooi uitzicht over de kleurrijke bootjes in de haven moet u de vuurtoren van de charmante, oude wijk Jamestown beklimmen. En houdt u van een feestje? Dan kunt u in de gezellige wijk Osu door tot in de late uurtjes.

Struinen over de markten

Afrikaanse, felgekleurde stoffen, medicijnen of pannen nodig? Op de markten van Accra komt u wel aan uw trekken. De Makola Markt is de meest bekende, maar ook de Kaneshi Markt is een aanrader. Vooral als u typisch Afrikaanse kralen wilt inslaan. Vergeet niet af te dingen! Bent u er in augustus of september, dan heeft u geluk. Tijdens het weken durende Homowo-festival ter ere van de oogst, drummen en dansen de mensen op straat. Vooral de tweelingenoptocht is bijzonder om te zien! Accra is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in West-Afrika. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Accra!

Dansen op het strand

Wie wil ontsnappen aan de drukte van de stad kan in het Kwame Nkrumah Memorial Park terecht. Dit serene park is opgericht ter nagedachtenis aan Ghana’s eerste president. Bekijk zijn bronzen beeld of het mausoleum waarin hij en zijn vrouw liggen opgebaard. Of ga zitten bij de kletterende fonteinen. Zin in verkoeling? Pak dan een minibusje, trotro genaamd, naar een van de stranden. De bekendste zijn Bojo Beach en Labadi Beach, waar muzikanten, dansers en acrobaten voor entertainment zorgen. Sluit de dag af met een drankje in een van de gezellige strandtenten!

Vliegtickets naar Accra voor een culturele vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Accra boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Ghana snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Accra: Hotspots

Meer hotspots
 

Accra: soortgelijke bestemmingen