KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Traditionele houten bongo's, Lagos
 

Praktische info Lagos, Nigeria

Vervoer in de stad

Rondreizen in Lagos kan een spannende en onvoorspelbare ervaring zijn. Te voet gaan wordt afgeraden, tenzij u overtuigend kunt opgaan in het lokale publiek, omdat toeristen vaak het doelwit zijn van criminelen. U kunt het beste een privéauto met chauffeur huren. Er zijn chauffeurs beschikbaar buiten de meeste hotels. Vraag de receptionist om er een betrouwbare aan te raden. Taxi's zijn vrij veilig, betrouwbaar en betaalbaar. Taxi's zijn vaak geel geschilderd met een blauwe streep aan de zijkant.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van 3-pinsstekkers met ronde en rechte pinnen.

Valuta

De Nigeriaanse munteenheid is de naira (NGN). Eén naira is 100 kobo. In grote hotels en op vliegvelden mag geld worden ingewisseld, maar de officiële wisselkoersen zijn erg ongunstig. Het is verboden om op straat vreemde valuta in te wisselen. Er is veel fraude met creditcards, en bezoekers wordt aangeraden voorzichtig te zijn bij het gebruik van creditcards. Creditcards worden buiten de grote steden ook niet algemeen geaccepteerd. Het is raadzaam om, voordat u op reis gaat, te zorgen dat u verschillende valuta contant op zak heeft (Britse ponden Amerikaanse dollars of euro's). Reizigers dienen zich ervan bewust te zijn dat de commercie in Nigeria doorspekt is van fraude.

Communicatie

Het landnummer voor Nigeria is +234. Internationaal bellen zonder tussenkomst van een telefonist(e) of centrale is mogelijk. In veel cafés, restaurants en hotels in toeristische gebieden is gratis wifi beschikbaar. Een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen voorkomt hoge kosten voor internationale roaming.

Alarmnummer

112 (algemeen alarmnummer; alleen voor Lagos)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Murtala Muhammed

www.lagosairport.net/

Vervoer naar de stad

De grotere hotels hebben een shuttlebus die passagiers van alle internationale vluchten afhalen. Anders zijn taxi's de veiligste en de meest efficiënte manier om van en naar de luchthaven te reizen.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die op de internationale luchthaven Murtala Muhammed zijn te vinden, zijn onder andere Avis, Hertz, Europcar en Sixt. Let er op dat zelf autorijden in Nigeria sterk wordt afgeraden, omdat de wegen verwarrend en chaotisch zijn en er een risico op carjacking bestaat.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn gele taxi's beschikbaar. Het is verstandig om vooraf over een prijs te onderhandelen. Het tarief naar Lagos is ongeveer NGN 5.000.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, executive en viplounges, een "meet & greet"-lounge, bidruimtes, faciliteiten voor gehandicapten en een toeristeninformatiebalie in de aankomsthal. Winkelen is beperkt tot een beperkt aantal winkels die elektronica, accessoires voor mobiele toestellen, sieraden en gezondheidsproducten verkopen. Er worden internationale en Afrikaanse gerechten geserveerd door verkopers op het horecaplein van de luchthaven.

Parkeren

Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar.