KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Olifanten voor de Kilimanjaro, Kilimanjaro
 

Praktische info Kilimanjaro, Tanzania

Vervoer in de stad

Minibustaxi's (daladala's) zijn de meest gebruikelijke manier om rond te reizen in Arusha; hoewel ze vaak overvol zijn en ongevallen en zakkenrollers een probleem kunnen zijn, zijn ze uitzonderlijk goedkoop. Taxi's zijn ook beschikbaar, maar het tarief moet voor vertrek overeen worden gekomen, ook al is er een meter aanwezig. Het is mogelijk om een auto te huren in Arusha of bij de luchthaven van Kilimanjaro, hoewel de meeste verhuurbedrijven auto's met chauffeurs verhuren.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van rechthoekige of ronde drie-pinsstekkers.

Valuta

De officiële munteenheid is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Eén shilling is 100 cent. De toeristenindustrie rekent alles in Amerikaanse dollars, wat ook de favoriete valuta-eenheid is. Geld kan in de grotere plaatsen worden gewisseld; wisselkantoren bieden soms een beter wisseltarief dan banken. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Grotere lodges, sommige hotels en reisbureaus in stedelijke gebieden accepteren creditcards, maar de betrouwbaar is gering en er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Tanzania en Zanzibar is +255. Er is goede dekking voor mobiele telefonie in alle grote plaatsen. In landelijke gebieden kan de dekking beperkt zijn. Er zijn internationale roamingovereenkomsten met de meeste internationale aanbieders. U kunt beter niet telefoneren vanuit uw hotel; dat is erg duur. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Kilimanjaro

www.kilimanjaroairport.co.tz

Vervoer naar de stad

Er rijden geen bussen vanaf de luchthaven, maar sommige hotels en reisbureaus bieden shuttlediensten aan. De rit naar Arusha duurt ongeveer 45 minuten.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven. Een aantal van hen hebben auto's met vierwielaandrijving te huur.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de luchthaven. De rit naar Arusha duurt ongeveer 45 minuten.

Voorzieningen

De luchthaven heeft verschillende winkels en restaurants, een pinautomaat, maar ook een zakenlounge en viplounges.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid buiten de luchthaven.

Internet

Er is wifi beschikbaar op de gehele luchthaven en in de wachtruimtes.