KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Aruba’s beste surfspots

Het is natuurlijk niet alleen maar snorkelen en duiken wat de klok slaat aan de stranden van Aruba. Ook boven water is er wat te beleven. Dankzij de straffe wind staat het eiland bekend als een van de beste wind- en kitesurfbestemmingen in het Caribisch gebied. Een aantal van Aruba’s stranden voor een actieve dag op het water – voor beginners én gevorderden.

De stranden van Aruba zijn grofweg onder te verdelen in 2 categorieën: weelderig aan de westkant, en woest aan de oostkant van het eiland. Dat betekent dat er niet alleen stranden zijn die ideaal zijn om te leren surfen, maar ook locaties waar de professionals voldoende uitdaging vinden. Ook voor degenen die het surfen liever geheel aan anderen overlaten, zijn deze stranden een bezoekje waard. De acrobatische capriolen van de surfers in de branding staan garant voor een indrukwekkend spektakel.

Ideaal voor beginners

Malmok Beach

Met een aanhoudende wind en kalme, ondiepe wateren is Aruba een van de meest ideale bestemmingen om het surfen onder de knie te krijgen. Malmok Beach is hiervoor het meest populair. Hier zijn dan ook veel lesfaciliteiten en plekken waar u materiaal kunt huren. Het strand zelf is wat krap, maar daartegenover staat dat het heldere water tot wel 60 meter uit de kust ondiep blijft. Met een groot board en een klein zeil staat zelfs de grootste amateur er binnen no time rechtop in de wind.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Malmok Beach

Hadicurari Beach

Hadicurari Beach, ook wel Fisherman’s Huts genoemd, is hét surfmekka van Aruba. Elk jaar vindt hier in juni of juli de prestigieuze Aruba Hi-Winds Word Challenge plaats, de grootste surfcompetitie van het Caribisch gebied. Maar ook de overige maanden van het jaar is het er een komen en gaan van sportieve lieden met kleurrijke zeilen en kites. De toeschouwers op het strand kunnen genieten van de lucht- en wateracrobatiek van de pro’s; sommigen springen meters boven de golven uit.

+ Lees meer

De pier van Hadicurari Beach

Bekijk op de kaart

Hadicurari Beach
De woeste branding van Boca

Boca Grandi

Boca Grandi, gelegen aan het zuidelijkste puntje van Aruba’s woeste oostkust, is een echt surfstrand voor gevorderden. Vanwege sterke stromingen en hoge golven wordt zwemmen er sterk ontraden, maar de surfers die weten wat ze doen, kunnen hier hun hart ophalen. Het prachtige strand, dat vlak bij Sint Nicolaas ligt, is sowieso een bezoek waard. Indien niet als toeschouwer, dan toch wel als strandjutter: de woeste branding draagt veel koraal, drijfhout, en andere kleine zeeschatten naar het strand.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Boca Grandi