KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bangkok’s mooiste cadeaus en souvenirs

Als u in Thailand bent, ontkomt u er niet aan iets mee naar huis te nemen dat doet denken aan dit onvergetelijke land. In Bangkok vindt u een keur aan prachtige winkels met nog mooiere producten – van traditioneel geweven zijde, oosters antiek, authentieke boeddhabeelden tot zeer verfijnd houtsnijwerk.

Een typisch Thais souvenir is een met de hand gemaakte en geschilderde marionettenpop die wordt gebruikt bij de fameuze Thaise poppenspelen. Deze traditionele poppen worden met ongelooflijke precisie beschilderd en dragen verfijnde kleding en accessoires. En dat alles in miniatuur. Prachtige voorstellingen met deze poppen zijn te zien bij het Joe Louis Theater in de Asiatique, de nieuwste ‘nightmarket’ van Bangkok aan de rivier de Chao Phraya. In het theater is ook te zien hoe de poppen worden beschilderd.

Traditionele Thaise poppen als souvenir
Traditionele Thaise poppen als souvenir

Bangkok

Van de makers zelf

De leukste souvenirs koopt u bij de makers zelf. In en om Bangkok maken ambachtslieden  prachtige producten met noeste arbeid en uiterste nauwkeurigheid. Zijdewevers zijn te vinden bij Ban Krua Thai Silk, metaalbewerkers bij Monk’s Bowl Village, goudsmeden bij Tang Toh Kang en bronsgieters op de weg naast Wat Suwannaram. De beste en meest exclusieve antiekwinkels vindt u in Oriental Plaza, naast het Oriental Hotel.  Verder zijn de antiekstalletjes in de Chatuchak Market een must voor iedere Bangkokbezoeker.
Zijdewevers

Zuivere zijde

Voor de mooiste handgeweven zijden kleding, sjaals, tassen en accessoires kunt u terecht bij een van de vele Jim Thompson-winkels in Bangkok. Jim Thompson, een Amerikaanse architect en designer die na de Tweede Wereldoorlog naar Thailand kwam, heeft veel voor de Thaise zijde industrie betekend. Zo paste hij de zijdedessins aan voor de westerse markt, met als gevolg een toename van de zijde-export. Ook bood hij zijn werkneemsters de mogelijkheid thuis te werken, waardoor zij kinderen, huishouden en werk konden blijven combineren.

Wie meer wil weten kan The Jim Thompson House bezoeken. Zijn voormalige woning en kunstgalerie is nu een museum, bestaande uit 6 traditionele teakhouten huizen, een winkel met prachtige zijdecollecties, een gezellig restaurant en sfeervolle wijnbar. Voor zijn bijdrage aan de Thaise zijde industrie verkreeg Jim Thompson de ‘Order of the White Elephant’. Zijn  geschiedenis is een van de meest populaire naoorlogse verhalen van Azië.

+ Lees meer

Zijdecollectie

Bekijk op de kaart

Thanon Rama I, Wang Mai, Pathum Wan, Bangkok