KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Eten aan het strand

Voor een klein eiland heeft Bonaire een behoorlijk aantal restaurants. En zoals het een echt eiland betaamt, liggen veel daarvan aan het strand met uitzicht over zee. Hier kunt u genieten van de zon die elke avond weer een verpletterende act opvoert als ze langzaam achter de horizon zakt.

Zo’n beetje elke keuken is vertegenwoordigd op Bonaire, maar het leukst blijft natuurlijk de lokale specialiteiten te proberen. Bestel bijvoorbeeld eens een kabrito stoba (stoofpot met geitenvlees) of een sopa di pisca (vissoep). Logischerwijs is vis een veelgebruikt ingrediënt in de Caribische keuken. Met uw voeten in het zand en een cocktail bij de hand, houdt u het bij onderstaande restaurants wel een tijdje uit.

Eten aan het strand
Eten aan het strand

Bonaire

Sebastian’s ligt pal aan het water

Op de pier bij Sebastian’s

Het moderne restaurant Sebastian’s ligt pal aan het water en is de perfecte plek om te dineren bij zonsondergang. De menukaart heeft een mediterrane inslag met gerechten als octopuscarpaccio en garnalenfettucini. Echt romantisch is de Pier Table, een tafel voor 2 aan het einde van de pier die voor het restaurant ligt. Hier dineert u midden op zee en heeft u volop privacy. Wie nog op zoek was naar de perfecte plek voor een aanzoek, moet deze zeker in gedachten houden.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Sebastian’s, J.A Abraham 60, Bonaire

Surfers kijken bij de Hang Out Beachbar

Kleurige houten strandstoelen, surfplanken en een laid-back sfeer: bij de Hang Out Beachbar op het Sorobon-strand bent u aan het goede adres voor een middag of avond ongestoord relaxen. Tijdens een smakelijke lunch kunt u vanuit de strandstoelen de vele windsurfers gadeslaan. ’s Avonds is dit een fijne plek voor een eenvoudig diner of een cocktail. Op donderdagavond is het BBQ-avond, en één keer per maand organiseert de bar een Full Moon Party – uiteraard bij volle maan.

+ Lees meer

Een weids uitzicht over Sorobon

Bekijk op de kaart

Hang Out Beachbar, Kaminda Sorobon 12, 0000aa Kralendijk, Bonaire
Vuurkorven bij de Spice Beach Club

Breng de dag door bij de Spice Beach Club

Wie zich helemaal heeft aangepast aan het Caribische levenstempo en geen zin meer heeft telkens te verhuizen, kan terecht bij de Spice Beach Club. Deze club ligt op een prachtig wit zandstrand en heeft een beachbar, restaurant, loungebar en zelfs een zwembad. U kunt hier  op uw loungebed de hele dag genieten van verse smoothies of een koud biertje. Op het terras van het restaurant is het ’s avonds vervolgens heerlijk dineren. Dan gaan ook de vuurkorven op het strand aan en kunt u na het eten nog lang genieten van de zwoele zeebries en natuurlijk de prachtige sterrenhemel.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Spice Beach Club, Bulevar Gobemador N. Debrot, Bonaire