KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Diner met dansvoorstelling

Bangkok bruist – overdag, maar vooral ook ’s nachts. De stad staat bekend om zijn spectaculaire nachtleven, van hippe rooftopcocktailbars en nachtclubs tot en met grootse dansspektakels. Typisch Thais zijn de dinnershows die garant staan voor een volledig avondje uit. Terwijl de artiesten met dans, theater en muziek de geschiedenis en verhalen van de Thai uitbeelden, geniet u van de gerechten uit de Thaise keuken.

Thaise klassieke dans wordt gekenmerkt door een langzaam ritme, veelzeggende gezichtsexpressies en gracieuze, bijna hypnotiserende handbewegingen. Hele verhalen en rituelen worden uitgebeeld met specifieke houdingen, die allemaal hun eigen betekenis hebben, van geluk en verliefdheid tot verdriet en boosheid. In de traditionele dansvoorstellingen worden de dansers begeleid door een orkest dat vaak onzichtbaar is voor het publiek. Het kalme ritme van de muziek vereist een hoge mate van balans en lichaamscontrole van de dansers, en dat maakt het een heel boeiend schouwspel.

Gracieuze handbewegingen van Thaise danseressen
Gracieuze handbewegingen van Thaise danseressen

Bangkok

De oever van de Chao Phraya-rivier

Romantiek aan het water

Bij Sala Rim Naam, het restaurant van het Mandarin Oriental hotel, is elke avond een culturele en romantische ervaring. De dinnershow vindt plaats op een terras aan de oever van de Chao Phraya-rivier. Op de warme tonen van een bamboefluit bewegen  danseressen zich verleidelijk en met gratie en souplesse tussen de tafels door. En als decor krijgt u de twinkelende lichtjes van de langsvarende boten en het rijk gedecoreerde teakhouten paviljoen erbij. Het is de perfecte en zeker ook meest romantische locatie voor een opvoering van een Thais dansspektakel.

+ Lees meer

Yaam Talay

Dineren in Sala Rim Naam

Naast de betoverende dansvoorstelling is Sala Rim Naam ook een culinaire aanrader. U heeft hier de keus uit overheerlijke traditionele Thaise gerechten als Lon Poo Talay (zeekrabvlees gekookt in kokosmelk), Yaam Talay (gekruide ‘seafood salad’) en Mussaman Nuea (vleescurry met zoete aardappel en ui).

Mandarin Oriental, Soi 40, Th Charoen Krung Google maps

Wervelende cultuurshow

Een van de grootste theatervoorstellingen van de wereld is het spektakelwerk van het Siam Niramit-theater. De voorstelling is een prachtige uitbeelding van de Thaise geschiedenis en gebruiken. Met maar liefst 150 artiesten in meer dan 500 verschillende kostuums, 120 decors en zelfs 2 olifanten op het  toneel is dit een wervelende cultuurshow die u nooit zult vergeten. Vooraf kunt u in het Siam Sawadee-buffetrestaurant genieten van heerlijke Thaise hapjes uit verschillende delen van het land.
Het Siam Nimarit