Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De gratis stranden van Dubai

Aan zon, zee en strand geen gebrek in Dubai – hoewel, dat laatste valt nog te bezien. Het leeuwendeel van het strand is opgeslokt door grote resorts, dus wie niet verblijft in het Four Seasons, Hilton of Madinat Jumeirah, kan er een kluif aan hebben een stuk zand te veroveren. Geen nood: al zijn ze soms moeilijk te vinden, zelfs in peperduur Dubai zijn er gratis stranden.

Een dozijn om precies te zijn; van het lange en brede Jumeirah Open Beach met ligbedjes, kraampjes en watersport, tot het goed verstopte en stille Palace Beach. Hoewel het water van de Perzische Golf handwarm is en de zee er kalm uitziet, kan de stroming verraderlijk sterk zijn. Pootjebaden kan geen kwaad, maar het verdient aanbeveling alleen te zwemmen als er een badmeester in de buurt is. Op een rij: 3 van de beste openbare stranden van Dubai.

Strand bij metropolis Dubai
Strand bij metropolis Dubai

Dubai

Strand bij het Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Open Beach is 24/7 open

Het langste openbare strand van Dubai is Jumeirah Open Beach, dat loopt van het Dubai Marine Beach Resort tot het Four Seasons. Parallel aan dit strand loopt ook een boulevard waar het altijd druk is met skaters, joggers en fietsers. Ligbedjes en parasols zijn te huur, douches en toiletten zijn er ook. Strandkraampjes verkopen drankjes, snacks en ijsjes.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Jumeirah Open Beach, Jumeirah 1, Dubai

Zevensterrenstrand: Umm Suqeim Beach

De aantrekkingskracht van dit stille strand zit verscholen in de bijnaam: ‘Sunset Beach’ is de beste plek van Dubai om de zon zachtroze te zien ondergaan achter het gebolde ‘zeil’ van het iconische Burj Al Arab-hotel. Wat betreft faciliteiten is het contrast tussen ’s werelds enige ‘zevensterrenhotel’ en het openbare strand groot: behalve een volleybalnet een surfschool zijn hier geen voorzieningen. Neem dus niet alleen een boek en badlaken mee maar ook uw eigen parasol en picknick.

+ Lees meer

Uitzicht op het iconische Burj Al Arab

Bekijk op de kaart

Sunset Beach, Umm Suqeim, Dubai
Kilometers lang strand

Het stilste strand van Dubai

De kustlijn van het Burj Al Arab tot The Palm Jumeirah is kilometerslang voorbehouden aan vijfsterrenhotels, met één uitzondering: Al Sufouh Beach of Black Palace Beach. Dit witte strand met uitzicht op de palmeilanden is vooral stil omdat het lastig is te vinden. Vanaf de Al Sufouh Road loopt bij de bushalte Dubai College een onverhard pad naar het strand. Parkeren kan op het zand, voorzieningen zijn er niet.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Black Palace Beach, Al Sufouh, Dubai

Foto credits

  • Strand bij het Jumeirah Beach Hotel: Leonard Zhukovsky, Shutterstock
  • Uitzicht op het iconische Burj Al Arab: Ilona Ignatova, Shutterstock