KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Luxe cocktails op de daken van Bangkok

De Thaise hoofdstad heeft zich in razendsnel tempo ontwikkeld tot een geweldig uitgaansgebied met coole bars, trendy clubs en goede restaurants. Bangkok heeft een overvloed aan ‘rooftopbars’ met een waanzinnig uitzicht over de stad. Na een dag afdingen op lokale marktjes of een indrukwekkend tempelbezoek kunt u hier met een cocktail in de hand helemaal tot rust komen.

De Thaise hoofdstad staat niet alleen bekend om zijn bars en restaurants op grote hoogte, maar ook om de cocktails die zijn geïnspireerd op de Thaise eetcultuur. Barkeepers experimenteren veel met ingrediënten uit de nationale keuken, zoals Thaise chili, citroengras en passievrucht.

Uitzicht over Bangkok vanaf een rooftop bar
Uitzicht over Bangkok vanaf een rooftop bar

Bangkok

De gouden koepel boven op de Lebua State Tower

Het beste uitzicht van de stad

Een veel gedronken cocktail is de ‘Hangovertini’. Deze cocktail, een mix van groenetheelikeur, rode martini, appelsap, rozemarijn en honing, werd vernoemd naar de film ‘The Hangover Part II’ die zich gedeeltelijk op het dak van het luxe Lebua-hotel afspeelde. Vanaf de Sky Bar, op de 63ste verdieping van de Lebua State Tower, heeft u een spectaculair panorama-uitzicht over de hele Thaise hoofdstad. Het is een van de populairste rooftopbars van Bangkok, op ongeveer 10 minuten lopen van station Saphan Taksin BTS.  Alhoewel het er ’s avonds best druk kan zijn en een zitplaats niet altijd zeker is, geniet u altijd van de ambiance, de grote felverlichte bar en de opvallende gouden koepel.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

111 Silom 21, Silom, Bang Rak, Bangkok

Spectaculaire zonsondergang

Het Banyan Tree-hotel, met op het dak restaurant Vertigo en Bar Moon, zou u zomaar voorbij kunnen lopen bij een zoektocht naar een hippe bar. Aan de lange Sathon Road met zijn zilverkleurige en glazen wolkenkrabbers doet het Banyan Tree-hotel wat ouderwets aan. Maar het restaurant en de bar zijn helemaal bij de tijd. Het dakterras heeft geen hoge omheiningen, waardoor u een totaal vrij uitzicht over de stad heeft. Wie aan het begin van de avond een drankje komt doen, kan de zon hier op spectaculaire wijze onder zien gaan. Het restaurant Vertigo heeft een toepasselijke naam, hoewel – mensen met hoogtevrees hebben hier weinig te zoeken!

+ Lees meer

Het dakterras van restaurant Vertigo

Bekijk op de kaart

Sathon, Bangkok 10120, Thailand

Genieten op het dak

Goed verstopte bar

De rooftopbars in Bangkok zijn nooit zomaar bars. Natuurlijk al vanwege de locatie, maar ook vanwege de doorgaans extreem stijlvolle inrichting. Soms lijkt het ook wel: hoe hoger de gebouwen, hoe hoger de prijzen. Cloud 47 op de 47ste verdieping van het kantoorgebouw United Centre is wat dat betreft een aangename verrassing; hier vindt u juist een heel informele sfeer én lage prijzen. De ingang is lastig te vinden, maar als u rond Silom Road in de lucht zoekt naar de rode letters ‘United Centre’ en vervolgens naar de achterkant van het gebouw loopt, kan het niet misgaan.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

323, Silom Rd., Bangrak, Bangkok