Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Boerenmarkten aan het strand

Vancouver ligt in een van de meest vruchtbare regio’s van Noord-Amerika, en dat resulteert in een groot aantal boerenmarkten. Die zijn niet voor niets enorm populair. Bezoekers komen er vaak vandaan met een passie voor bijzondere producten als regenboogsnijbieten en heirloom-tomaten. De kwaliteit is er vele malen hoger dan in de supermarkt, en veel lekkernijen kunt u ter plekke proeven.

Elk deel van de stad heeft wel zo’n boerenmarkt. Van de oudste en grootste, op Granville Island, tot een dozijn grote en kleine versies – er is zelfs een speciale winterboerenmarkt. Toch zijn er 2 die eruit springen, simpelweg vanwege de ideale combinatie van markt en strand. Lekker, gezond eten én een frisbee-match erachteraan op het zand: een betere start van het weekend kunt u zich bijna niet wensen.

Granvilla Island Market
Granvilla Island Market

Vancouver

Kitsilano Beach

Elke zaterdagochtend verschijnt er op frisbee-afstand van het strand van Kitsilano een prachtige boerenmarkt, een van de exclusievere markten van de stad. Vrijwel alles is er biologisch geteeld in de directe omgeving van Vancouver: honing en biodynamische aardbeien uit Fraser Valley bijvoorbeeld. Wie zelf niet van plan is te gaan kokkerellen, kan prima terecht bij een van de vele ‘food trucks’, waar ze allerlei gezonde lekkernijen maken. Als u zich bezondigt aan de verrukkelijke crêpes, dan kunt u de calorieën er direct af joggen langs de vloedlijn. Dansen kan ook: er is altijd livemuziek die de markt een echte beach-vibe geeft.

Deze kant op
Boerderij in Fraser Valley
Alleen het beste is goed genoeg

Trout Lake

Trout Lake Farmers’ Market is elke zaterdagochtend te vinden vlak bij het meer waar het zijn naam aan ontleent – een van de populairste outdoor spots in oostelijke Vancouver. Ongeveer 50 verkopers bieden er hun beste producten aan, van bijzondere champignons en biologische hazelnoten tot groene eieren en vers gemalen bloem. De markt, die al sinds 1995 bestaat, is bijzonder kindvriendelijk. Als de nodige gezichtjes zijn geschminkt en de ballonhondjes in elkaar zijn gedraaid, struint u op uw gemak langs de groente- en fruitsoorten die hier als juwelen uitgestald liggen. En alles is uiteraard onbespoten. Wat te doen met dat boerenbrood, die verse pesto en dat stuk geitenkaas? Biologisch wijntje erbij en picknicken aan het strand natuurlijk. Wie op de fiets komt, kan zijn rijwiel nota bene laten parkeren door een echte ‘bike valet’.

Foto credits

  • Deze kant op: Roland Tanglao, Flickr
  • Alleen het beste is goed genoeg: Ruth Hartnup, Flickr