KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Lachen in de comedyclub

Los Angeles is Amerika’s onofficiële hoofdstad van de stand-upcomedy. Beroemde acteurs staan er avond aan avond op de planken in de befaamde clubs op en rond Sunset Boulevard. Een bezoek aan LA is niet compleet zonder een avondje ongecompliceerd lachen om ’s werelds beste grappenmakers – al dan niet in combinatie met een maaltijd en drankjes, want veel comedyclubs herbergen ook een restaurant.

De comedyclubs van Los Angeles zijn beroemd om hun hoge kwaliteit. Acteercarrières van wereldsterren ontkiemden niet zelden op de kleine podia van LA. Zo begon Steve Martin zijn carrière bij de Laugh Factory. En veel artiesten wisselen hun acteerwerk nog steeds af met stand-upcomedy. U zou zomaar in de zaal bij Ellen DeGeneres of Jerry Seinfeld kunnen belanden.

Sunset Boulevard
Sunset Boulevard

Los Angeles

Thuis in de Improv Comedy Club

Al meer dan 35 jaar is de Improv Comedy Club dé magneet voor elke artiest die zijn grappen los wil laten op een kritisch publiek. Wereldsterren als Eddie Murphy, Ellen DeGeneres en Adam Sandler stonden ooit op dit kleine verhoogde podium voor de karakteristieke bakstenen muur. Het verhaal gaat dat tv-ster Jay Leno zelf eens emmer en kwast ter hand nam om het plafond te schilderen. Elke avond proberen bekende en onbekende comedians  in de voetsporen te treden van die sterren. De sfeer in de kleine ruimte is die van een huiskamer; iedereen zit altijd bijna of helemaal vooraan.

+ Lees meer

De beroemde Improv Comedy Club

Bekijk op de kaart

8162 Melrose Ave., Los Angeles
De bakermat van comedy

De bakermat van comedy

De Laugh Factory, in 1979 opgericht door de straatarme Iraakse immigrant Jamie Masada, is al decennialang een trekpleister voor toptalent. Al snel kwamen beroemde comedysterren af op de ongedwongen sfeer die Masada wist te ontwikkelen. Inmiddels is de Laugh Factory een van de meest gewaardeerde comedyclubs van Los Angeles. Tip: op de site van de club zijn veel stand-upcomedyshows te zien.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

8001 Sunset Blvd., West Hollywood

Volop shows in de Comedy Store

De Comedy Store, in een imposant zwart gebouw op Sunset Boulevard, is opgezet als een bioscoop. Dat vergroot de kans dat u een plekje bemachtigt voor een optreden. Een avondshow in de Original Room bestaat uit liefst 16 acteurs die allemaal een sketch verzorgen. Ook in de andere zalen, de Main Room en de Belly Room, vinden tegelijkertijd optredens plaats. Tickets zijn online te bestellen.

+ Lees meer

De Comedy Store

Bekijk op de kaart

8433 Sunset Blvd., West Hollywood