KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Hip Melville

In een stad waar veel van de restaurants en bars onderdeel zijn van grote winkelcentra, is Melville een aangename uitzondering. Hier speelt het nachtleven zich af op een wat gemoedelijker straatniveau, met name aan 7th Street en Main Road. Er zijn restaurants, bars en clubs, zowel met dj’s als met livemuziek. Gezamenlijk maken ze van Melville een ideale bestemming voor een avondje uit.

Melville is al ruime tijd een van de hotspots van Johannesburg. Overdag is het er goed toeven in de vele koffiebars, hippe galeries en boetieks. Maar de grootste trekpleister is het nachtleven. Een van de grote voordelen is dat alles zich op loopafstand van elkaar bevindt, in een van de veiligere buurten van de stad. Melville trekt een gemengd publiek van studenten, toeristen en jonge professionals. Het is bovendien een populair trefpunt in de lokale gay scene.

Nachtelijk overview van Johannesburg
Nachtelijk overview van Johannesburg

Johannesburg

Een levendige hotspot

De populariteit van Melville is deels te danken aan de locatie: niet ver van downtown, en vlak bij mediabedrijven, stadions en twee universiteiten. Dat laatste betekent dat veel van de etablissementen speciale studentenavonden organiseren, voornamelijk doordeweeks. Maar daar  houdt het zeker niet bij op. De sfeer is er gemoedelijk en informeel. Menig avondje stappen begint met cocktails en snacks bij Xai Xai, een bar/restaurant in Mozambikaanse stijl aan 7th Street. Hier mengt het publiek van studenten zich moeiteloos met trendy locals en celebrities. Bij Stones aan Main Road zijn de beste live-optredens; niet alleen van lokale en internationale dj’s en bands, maar ook stand-upcomedians en andere entertainers. Wie na een lange nacht iets wil snacken, kan altijd terecht bij Catz Pyjamas, een bistro die 24 uur per dag is geopend.

+ Lees meer

“Het trefpunt van jong en trendy Johannesburg, vlak bij mediabedrijven en universiteiten.”

Bekijk op de kaart

Melville in Johannesburg

De middag na het stappen

Melville werd bij zijn stichting in 1856 door de architecten aangeprezen als een ‘pittoreske en gezonde plek in de buurt van Johannesburg met een magnifiek uitzicht over het beboste landschap in het noorden’. Inmiddels is de stad dermate gegroeid dat ‘in de buurt van Johannesburg’ niet meer van toepassing is – Melville ligt er tegenwoordig midden in. Toch er is nog veel van de omschreven natuur over. Wie na een drukke avond de volgende dag tot rust wil komen in de natuur kan terecht in de nabije Melville Koppies, een glooiend natuurreservaat midden in de stad.
Uitzicht vanaf de Melville Koppies