KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De duurste postcode in LA is 90210

Beverly Hills is een begrip. De glamour die Hollywood Boulevard eigenlijk mist, wordt hier dubbel en dwars gecompenseerd door de talloze Ferrari’s, enorme villa’s en wuivende palmbomen. Het is dé plek waar de ‘rich & famous’ wonen en winkelen en waar een Rolex net zo normaal is als een limousine met chauffeur.

Beverly Hills is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een stad en geen wijk. Het hoort wel bij Los Angeles maar heeft een eigen burgemeester en politiekorps. De brede straten met talloze palmbomen stralen een ongekende perfectie en glamour uit. Zelfs de brandkranen op straat zijn beschilderd met glanzend zilver. De buurt wordt dan ook vooral bewoond wordt door pop- en filmsterren. De postcode van alle huizen hier begint met 90210, bekend van de televisieserie Beverly Hills 90210.

Leef het glamourleven in Beverly Hills
Leef het glamourleven in Beverly Hills

Los Angeles

Beverly Hills is het domein van sterren

Sterren zoeken en villa’s spotten

Met de auto kunt u gemakkelijk een ritje maken langs de gigantische villa’s, maar wie echt wil weten waar de sterren wonen gaat mee met een speciale tour. Een enthousiaste gids vertelt welke ster de grootste vila heeft en wijst aan achter welke heg Jennifer Aniston woont. De meeste aanbieders van dit soort tours zijn te vinden op Hollywood Boulevard bij de Walk of Fame. De bekendste zijn LA City Tours en StarLine Tours.

Rodeo Drive: meer dan 1.000 winkels

Big spender

Geld moet rollen en dat is in Beverly Hills geen probleem. Tussen Wilshire- en Sunset Boulevard bevindt zich de Golden Triangle van Beverly Hills: een gebied met 7 straten vol winkels en restaurants. De driehoek wordt begrensd door Santa Monica Boulevard in het westen en Canon Drive in het oosten. Door het hart loopt Rodeo Drive, misschien wel ’s werelds bekendste winkelstraat én synoniem voor ongekende luxe; wie hier gaat winkelen komt niet ver zonder een creditcard. Vrijwel elk groot merk heeft een vestiging aan deze dure winkelstraat en bij sommige winkels kan zelfs alleen op afspraak geshopt worden. Om de sfeer van deze chique buurt te proeven, hoeft u niet per se de portemonnee te trekken: etalages kijken geeft ook een aardige indruk. En wie weet spot u nog wel enkele ‘celebs’.

De chique winkelstraat Rodeo Drive