KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Lapa leeft de hele dag

In het centrum van Rio ligt de wijk Lapa: hier kunt u interessante bezienswaardigheden combineren met een geweldige avond uit. Met haar koloniale aquaduct, kleurrijke kunstprojecten, groene parken en groot aantal bars bruist Lapa dag en nacht.

Het opvallend witte aquaduct Arcos da Lapa – Lapa’s landmark – is een van de weinige overblijfselen van het Portugese tijdperk in Rio de Janeiro. Het aquaduct stamt uit 1750, telt 48 bogen en is meer dan 100 meter lang. Ooit vervoerde het aquaduct water naar de stad, afkomstig uit de Carioca-rivier maar die functie heeft het al lang niet meer. Het is nu vooral een oriëntatiepunt en attractie.

Arcos de Lapa
Arcos de Lapa

Rio de Janeiro

“Passeio Público is met haar metershoge bomen een plaatje om doorheen te wandelen”

Vijver vol zwanen

Ook het Passeio Público, een van de mooiste parken van Rio de Janeiro, is te vinden in Lapa. De beroemde Braziliaanse beeldhouwer Mestre Valentim ontwierp het park in 1783 naar een ontwerp van een botanische tuin in Lissabon. In 1860 werd het park gerenoveerd door de Franse tuinarchitect Glaziou. Dankzij de inspanningen van beide heren is het park nu een plaatje om doorheen te wandelen met metershoge bomen, een enorme vijver met zwanen en een fontein in de vorm van een krokodil.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Passeio Público, Rua do Passeio, Rio de Janeiro

250 treden kunst

Het artistieke hoogtepunt van Lapa is de kleurrijk betegelde trap van kunstenaar Jorge Selarón: de Escadaria Selarón. De Chileense kunstenaar kwam in 1983 naar Rio de Janeiro. In 1990 begon Selarón met het betegelen van de 250 treden tellende trap. De trap is versierd met honderden tegeltjes van over de hele wereld. Zo verwerkte Selarón een tegeltje met de afbeelding van de Nederlandse prinses Beatrix in zijn kunstwerk. Volgens de kunstenaar was de trap nooit af en hij verving de mozaïeken dan ook regelmatig. De trappen vormen nog steeds een van de grootste trekpleisters verbinden Lapa met de hoger gelegen wijk Santa Teresa.

+ Lees meer

Escadaria Selarón

Bekijk op de kaart

Rua Manuel Carneiro, Rio de Janeiro
Rio Scenarium

Lapa’s bruisende nachtleven

Ieder weekend is het feest op straat in Lapa. Overal zijn klanken van forró, choro, samba en axé te horen en iedereen danst buiten. Is het iets te druk op straat dan is het mogelijk om uit te wijken naar een van de vele barretjes of discotheken. Een van de meest trendy clubs van Lapa is Rio Scenarium: hier wordt gedanst op Braziliaanse muziek en sieren rariteiten als kinderwagens, paspoppen en koekoeksklokken de muren.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

R. do Lavrádio, 20 - Centro Rio de Janeiro