KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Uitgaan in LA-stijl

Naar een bruine kroeg of gezellig buurtcafé is het in Los Angeles lang zoeken. In een stad waar zien en gezien worden van groot belang is, gebeurt stappen namelijk in stijl. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in de bars van chique hotels – de plekken waar belangrijke mensen rondhangen zijn immers ‘the place to be’.

De ‘rich and famous’ zoeken al decennialang hun vertier in hotelbars. In Los Angeles werd het concept in de jaren ’90 van de vorige eeuw nieuw leven ingeblazen en groeide uit tot een trend die niet meer weg te denken is. Een hoofdrol in een blockbuster of een indrukwekkende loopbaan als filmproducent is niet nodig om aan te kunnen haken, maar doft u zich voor uw bezoek vooral op alsof dat wél het geval is. Dat doet namelijk iedereen.

De avond valt over Los Angeles
De avond valt over Los Angeles

Los Angeles

Uitzicht High Rooftop Lounge van Hotel Erwin

Zicht op zee

Hoewel Los Angeles aan de Pacific ligt, zijn er maar weinig plekken met een mooi uitzicht op zee. Daarom is de High Rooftop Lounge van Hotel Erwin een echte aanrader, want dit is de uitzondering op de regel. Na een dagje Venice Beach geniet u op dit moderne, sfeervol ingerichte dakterras van een zonsondergang boven de oceaan, met uitzicht van Point Dume tot Palos Verde. Uiteraard mag een funky cocktail en een lekkere snack daarbij niet ontbreken; gelukkig heeft de High Rooftop Lounge een originele menukaart.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

1697 Pacific Avenue, Venice Beach
Een luchtje scheppen op de patio

Verhalen ophalen in Bar 1200

Songteksten van toekomstige hits werden er op een servetje gekrabbeld. Rocksterren schonken voor elkaar een drankje in na de aardbeving van 1994. Bar 1200 zit vol van dit soort verhalen. Vermoedelijk omdat er ook een muziekstudio in het Sunset Marquis Hotel zit. Een indrukwekkende verzameling rock-’n-rollfoto’s siert de muren, fijne sofa’s en donkerbruine lambrisering vormen het chique interieur. Hoewel posh, is het publiek divers en ontspannen. Op de patio kunt u een luchtje scheppen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

1200 Alta Loma Road, West Hollywood

Op grote hoogte

Het Standard Downtown Hotel LA zelf is inderdaad redelijk standaard, maar de Rooftop Bar is dat zeker niet. De loungebar is helemaal rond om de bovenste verdieping van het hotel gebouwd en torent als een cirkelvormige veranda hoog boven de stad uit. Deze populaire hotspot biedt een grandioos uitzicht over de wolkenkrabbers van de binnenstad. De bar put uit een bestand van 100 dj’s, van wie er elke dag wel een aantal komen draaien. Soms vinden er ook, onaangekondigd, liveacts van bekende muzikanten plaats.

+ Lees meer

De Rooftop Bar, party-hotspot

Bekijk op de kaart

550 South Flower Street