Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Oslomarka: met de metro de natuur in

In Oslo lokt het buitenleven: aan de waterkant ligt de Oslofjord vol lommerrijke eilanden om langs te hoppen, en verder wordt de stad omringd door de Oslomarka. Dit bos van 1.700 vierkante kilometer – met kilometers bewegwijzerde wandelpaden door koele dalen, over groene bergen en langs rode huisjes aan blauwe meren – ligt op slechts een kwartier van het centrum.

Noren trekken graag de natuur in, dus het komt goed uit dat Oslo binnen de stadsgrenzen beschikt over een reusachtig bos. Pak gewoon de metro, stap uit, kuier een kwartiertje en u bent moederziel alleen in de natuur. Een korte wandeling is al leuk, langer blijven kan ook: er zijn tientallen hutten, naar keus met of zonder personeel, ontbijt en diner. Op een rij: 3 keer de natuur in vlak bij de stad, van een middagje picknicken tot een meerdaagse trektocht.

De stad en natuur: Oslomarka
De stad en natuur: Oslomarka

Oslo

Eindpunt van de metro: Sognsvann

Picknicken aan het Sognsvann-meer

Het Sognsvann-meer is ’s zomers met stip de populairste plek van Oslomarka. Vlak bij de stad en makkelijk bereikbaar per metro (lijn 3 naar het eindpunt) ligt een spiegelglad blauw meer omringd door groene sparren. Veel bezoekers zijn al gelukkig met een wandeling, picknick of een duik in het water hier, maar wie langer wil genieten van Sognsvann, dineert en boekt een bed in het Olympiatoppen Sportshotell.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Sognsvann, Oslomarka, Oslo

Frognerseteren: dineren in drakenstijl

In een halfuur voert metrolijn 1 rechtstreeks naar Frognerseteren. Vanaf de Tryvannstårnet-zendmast kronkelen legio bewegwijzerde wandelroutes door het bos, met regelmatig een panoramisch uitzicht op stad en fjord. Dineren kan in restaurant Frognerseteren uit 1891. Het houten gebouw is een prachtig voorbeeld van ‘dragestil’, de vikingvariant van art nouveau. Blijven slapen? Ga 5 metrohaltes terug: naast de beroemde skischans ligt het al even historische Holmenkollen Park Hotell.

+ Lees meer

Restaurant Frognerseteren in Dragestil

Bekijk op de kaart

Frognerseteren, Oslomarka, Oslo

Het Bjørnsjøen-meer

Een weekend in de Kikutstua-lodge

Een dagtripje is leuk en aardig, maar de Noren trekken er zelf liever een heel weekend op uit. Bijvoorbeeld vanuit Kikutstua, een lodge met 2- en 4-persoonskamers met gedeelde badkamers, wifi, een lobby met knapperend haardvuur en een knus restaurant. De locatie aan het Bjørnsjøen-meer is een ideale uitvalsbasis voor verschillende wandelingen. De lodge ligt op pakweg 12 kilometer lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte, maar bagage wordt op verzoek opgehaald.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Kikutstua, Oslomarka, Oslo