KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Op strooptocht door LA’s winkeltempels

Dat Amerikanen van shoppen houden is bekend, maar u weet pas echt wat Amerikaans shoppen is, als u een van de reusachtige shopping malls in en om Los Angeles heeft bezocht. Deze winkeltempels zijn speciaal gebouwd om u de shopervaring van uw leven te bezorgen. Niemand vertrekt hier met lege tassen.

Shopaholics nemen graag de afslag naar een van de tientallen megagrote winkelcentra die langs de grote toegangswegen zijn gebouwd. De ene ‘mall’ is nog fraaier dan de andere. Allemaal tellen ze tienduizenden vierkante meters met supermarkten en speciaalzaken, maar u vindt er ook bioscopen, theaterzalen en zelfs overdekte parken. De spreekwoordelijke Amerikaanse service wordt aan de westkust met hoofdletters geschreven. Zo kan een persoonlijke ‘shopping assistant’ desgewenst uw inkopen tot aan de kofferbak achter u aan dragen.

De shopping mall: een wereld op zichzelf
De shopping mall: een wereld op zichzelf

Los Angeles

“Shopping malls schrijven service in hoofdletters – zelfs de supermarkt biedt valet parking”

Hebberigmakend mooie winkels

Glendale Galleria, een van de oudste shopping malls, staat bekend om zijn grote hoeveelheid juweliers. Het winkelcentrum is na 40 jaar onlangs in een nieuw jasje gestoken. Glendale ligt om de hoek van het stadscentrum (downtown), tussen Burbank en de San Fernando Valley. Het upmarket warenhuis Bloomingdales heeft nu ook een grote vestiging in dit winkelcentrum. U kunt uw auto tijdens het winkelen veilig laten wegzetten via valet parking.
Om de hoek van Glendale ligt het paradijs voor fashionista’s, modewinkelcentrum The Americana at Brand. Alle grote merken, van Juicy Couture tot Urban Outfitters, hebben er een boetiek. In de goede restaurants wordt onder meer Japans, Koreaans en Mexicaans eten geserveerd.
Echte luxedieren halen hun hart op in vijfsterrenmall Westfield Century City, aan de weg van Glendale naar de kust bij Santa Monica. Merken als Louis Vuitton, Tiffany & Co., Rolex en Apple dingen er naar uw aandacht. Er is ook een IMAX-theater. Zelfs de supermarkt biedt valet parking aan.
Koopjes vindt u in Citadel Outlets. Deze bekendste en grootste outlet mall van Los Angeles bevindt zich achter de immense monumentale façade van een jaren ’30 bandenfabriek aan Freeway 5. Hier bieden Amerikaanse topmerken als American Apparel, schoenenmerk Vince Camuto en diamantair Zales kortingen tot 70 procent.

Achter deze façade gaan koopjes schuil: Citadel