Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Romantische escapades op droomeiland Curaçao

Curaçao is een populaire bestemming voor honeymooners. Niet zo vreemd, want alles is aanwezig: soezerige bountystranden, luxueuze resorts, prima restaurants en bijna alle dagen tropische zonneschijn. Dineer een zwoele avond bij kaarslicht met uitzicht op de kleurige pakhuizen van Punda en u wilt hier nooit meer weg. Maar ook zonder voorafgaand huwelijk kunt u romantische avonturen beleven op dit Caribische droomeiland.

Er is eigenlijk maar weinig op Curaçao dat níet romantisch is. Smul van een lange lunch op het terras van Fort Nassau met weids uitzicht op koloniaal Willemstad, volg een yogaklasje-voor-2 midden in de ongerepte natuur, of bungel samen in een hangmat met een cocktail boven het bountystrand van Cas Abou. Maar een massage op het strand, een lunch met gestoofde leguaan, en geluier op Love Beach kunnen ook. Drie tips voor een dag vol romantiek.

Romantiek voor twee op het strand
Romantiek voor twee op het strand

Curaçao

Massage voor twee

Massage voor twee op een bountystrand

Kurá Hulanda Lodge & Beach Club, op de afgelegen Westpunt, is een van de meest idyllische hotels van Curaçao. Met luxueuze suites en een goed restaurant aan een prachtig strand zijn we er hier nog niet: op verzoek zet het personeel de massagetafels neer op Playa Kalki, voor een ontspannende massage voor 2 in de warme zeebries. Met grillige kalkstenen kliffen aan de ene kant en de turquoise zee aan de andere, weldadige handen op uw rug en uw geliefde aan uw zijde, kan uw romantische dag niet meer stuk.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Kurá Hulanda Lodge & Beach Club, Playa Kalki 1, Westpunt, Curaçao, www.kurahulanda.com/lodge

Lustopwekkende leguanensoep bij Jaanchie

Een menukaart is er niet bij Jaanchie’s Restaurant, want de goedlachse meneer Jaanchie zelf  komt aan uw tafeltje op de veranda vertellen wat de pot schaft. Afhankelijk van wat de vissers die ochtend hebben gevangen, is dat elke dag iets anders, maar de bereiding is steevast Creools. Eén ingrediënt is er altijd: leguaan. Het reptiel is officieel beschermd, maar dit is de enige plek op Curaçao waar het legaal mag worden gegeten. Wat er zo romantisch is aan een leguanenstoofpotje legt Jaanchie u graag zelf uit.

+ Lees meer

Alleen bij Jaanchie’s kunt u legaal leguaan eten

Bekijk op de kaart

Jaanchie’s Restaurant, Weg naar Westpunt z/n, Westpunt, Curaçao

Playa Santa Cruz

Met Captain Goodlife naar Love Beach

Captain Goodlife geniet op zijn strandje in Santa Cruz van het goede leven, en hij deelt dat graag met anderen. Boek zijn watertaxi, en hij zal de mooiste plekjes van Westpunt laten zien. Duik naar een woud van paddenstoelvormige koraalformaties of snorkel naar de Blauwe Kamer; een sprookjesachtige grot waarvoor wel even 3 meter onder water moet worden gezwommen. De kapitein komt ook  langs kleine baaitjes die alleen per boot bereikbaar zijn, zoals het zwarte strandje Playa Pretu en Love Beach – romantiek ten top.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Let’s Go Watersports, Playa Santa Cruz, Banda Abou, Curaçao, www.captaingoodlife.nl

Foto credits

  • Alleen bij Jaanchie’s kunt u legaal leguaan eten: Meindert van D, Flickr