KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De nachten van Shanghai

Het nachtleven van Shanghai speelt zich af aan de westoever van de Huanpu. Luxehotels aan de Bund openen hun dakterrassen voor een prachtig zicht op de verlichte wolkenkrabbers. In het circus brengen acrobaten u tot op het puntje van uw stoel, en in de theaters zijn tal van klassieke en dramatische Chinese opera's te zien.

Jing'an is het centrale gedeelte van de stad, met het Volkspark als een kloppend groen hart. De wijk dankt haar naam aan de gelijknamige boeddhistische tempel. Maar dit is ook een van Shanghai's dichtstbevolkte wijken. Op welk moment van de dag u er ook bent, de wegen en winkelstraten zijn er altijd bezaaid met verkeer en mensen. ’s Nachts is het al niet anders – hier is altijd iets te doen.

De Jing'an-tempel bij nacht
De Jing'an-tempel bij nacht

Shanghai

Het dakterras van Sir Elly

Cocktails met uitzicht

Een aantal hoge gebouwen hebben hun bovenste etage ¬– of hun dak – opgeofferd aan een cocktailbar. Hier nipt u met de beste uitzichten:

  • Kathleen 5 Rooftop Restaurant & Bar – vanaf het dak van het Shanghai Art Museum kijkt u uit over het Volkspark.
  • Sir Elly’s Terrace – vanaf het dak een waanzinnig zicht op de rivier en Pudong.
  • Sky Dome Bar – het 360-gradenuitzicht vanaf de ufo-vormige bar op de 47ste etage is ongeëvenaard.

Levensgevaarlijke stunts

Shanghai Circus World is geen circus. Wat u wél in deze permanente circustent ziet, is een verbluffende theatershow van traditionele Chinese acrobatische kunsten vermengd met moderne technologie. Neem bijvoorbeeld de man die jongleert met porseleinen potten. Of  de handvol motorrijders die kriskras door elkaar heen rijden in een stalen bol – over de kop en in het donker.

Stuntmannen op hun motoren
Een scène uit de Kunqu-opera

Zingend en vechtend de liefde veroveren

Het Yifu Theater is hét operagebouw van Shanghai. U treft er bijvoorbeeld de wereldvermaarde Peking-opera, waarin onmogelijke liefdes vaak centraal staan. Op het podium gaat het om de perfectie van handbewegingen en mimiek, terwijl de spelers zingen, spreken én vechten in de kleurrijkste kostuums. De Kunqu-opera, de oudste vorm van Chinese opera, bestaat uit zang begeleid door bamboefluiten, een trommel, houten kleppers en gongs. Alles om de handelingen en emoties te accentueren.