Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Spektakel bij de Niagarawatervallen

Donderend water, wervelende mist en talloze regenbogen: de Niagarawatervallen, op de grens van de VS en Canada, zijn een adembenemend natuurspektakel. Deze topattractie is gemakkelijk te bezoeken vanaf Toronto, in slechts anderhalf uur rijden.

De Niagarawatervallen omvatten in feite 3 watervallen: Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. Met een gemiddelde hoogte van 50 meter behoren ze niet tot de hoogste watervallen ter wereld, maar ze zijn wel de krachtigste. Gezamenlijk voeren ze meer water per seconde af dan welke andere waterval ook. De Niagara is dan ook niet zomaar een rivier, het is een nauwe doorgang van het enorme Erie-meer naar het lager gelegen Ontario-meer.

Horseshoe Falls vanuit de lucht
Horseshoe Falls vanuit de lucht

Toronto

De Maid of The Mist

Een van de grootste attracties voor jong en oud is de Maid of the Mist. Al sinds 1846 brengt dit enerverende boottochtje bezoekers tot zeer dicht bij het geweld van het vallende water. De waternevel levert vooral op een zonnige dag prachtige taferelen op, wanneer er vanaf het dek indrukwekkende regenbogen te zien zijn. Ongeacht het weer doet u er verstandig aan een poncho te dragen: rondom de waterval is er namelijk altijd ‘regen’. Behalve in de winter, als het water even bevriest. Er varen dan ook geen boten.

De Skylon Tower

Skylon Tower

Een alternatief voor de Maid of the Mist is het uitzicht vanaf de Skylon Tower, aan de Canadese kant van de watervallen, in de stad Niagara Falls. Het observatieplatform is dé locatie om de omvang van het natuurgeweld te aanschouwen: op 236 meter boven het kolkende water strekt zich een prachtig panorama voor u uit. Aan de voet van de toren bevindt zich het Skylon Fun Center, met onder andere een 4D bioscoop, winkels en horeca.