KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Skiën tussen Zwitserland en Frankrijk

Tussen het meer van Genève en de bergtoppen van de Alpen ligt de Zwitserse stad Genève. De stad biedt toegang tot vele skigebieden in Zwitserland, maar ook prachtige Franse pistes zijn vanaf hier makkelijk bereikbaar. Bovendien is er ook in de stad zelf genoeg te doen om er naast een fantastische wintersport, ook nog een leuke stedentrip van te maken.

Het Meer van Genève – met zijn beroemde 140 meter hoge fontein – is een van de grootste attracties van Genève. In de winter is het heerlijk wandelen langs de besneeuwde oevers. En natuurlijk is de stad een perfecte plek om naar terug te keren na een dag volop actie in de sneeuw: in de talloze restaurants kunt u bijkomen met een Zwitserse kaasfondue of een Alpenpasta.

Skiën in de bergen nabij Genève
Skiën in de bergen nabij Genève

Genève

Keuze te over in de gebieden rondom Genève

Zwitserse skigebieden

De lijst met skigebieden in de nabijheid van Genève is indrukwekkend. Rond Leysin, een vriendelijk familiedorpje met een internationaal tintje, zijn er vele afwisselende blauwe pistes voor beginners en er is ook een snowpark met een halfpipe voor snowboarders. Wie op zoek is naar een uitdagender parcours zit goed in het gebied Villars-Gryon, een half uurtje van Genève. Het gebied strekt zich uit over 5 deelgebieden die allemaal met elkaar in verbinding staan en biedt een keur aan blauwe, rode en zwarte pistes. Het hoogste punt is de gletsjer Glacier 3000, met de top op 3.000 meter hoogte. Vanaf dit punt heeft u een adembenemend uitzicht.
De bergen van Chamonix

Skiën bij de buren

Hoewel Genève in Zwitserland ligt, zijn de Franse pistes zeker ook een optie. Op een uur rijden van Genève liggen de misschien wel mooiste skigebieden van Frankrijk. Laat u verrassen door de ingetogen luxe van Megève of de uitgestrekte panorama’s van het Grand Massif. Populair is ook Chamonix, een dorpje aan de voet van de Mont Blanc. U kunt vanuit Chamonix diverse skigebieden bezoeken die allemaal met elkaar verbonden zijn.
Ook off-piste skiërs kunnen hier hun hart ophalen. Vanuit het dorp gaat een lift omhoog naar de top van de Aiguille du Midi; vanaf deze 3.800 meter hoge berg gaan alleen maar vergletsjerde off-piste afdalingen terug naar het dal. Het wordt dan ook aanbevolen hiervoor een professionele berggids in te huren. Met goede begeleiding is de ‘Midi’ een onvergetelijke afdaling.

+ Lees meer

Skiën in Chamonix
Ingang naar de ijsgrot onder de Mer de Glace-gletsjer.

Spectaculaire ijsgrot

Een andere attractie is de ijsgrot in de Mer de Glace-gletsjer. In het ijs van de gletsjer is een grot uitgehakt waarin u ijssculpturen kunt bewonderen. De grot moet elk jaar opnieuw worden uitgegraven omdat de gletsjer zich in een jaar tijd zo’n 70 meter verplaatst. Om er te komen, volgt u vanaf de gondellift een trap van 398 treden.