KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Zen in stijl

Als er één land is dat weet hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen, is het wel Thailand. Bangkok is dan ook de perfecte plek om uzelf eens van top tot teen te laten verwennen met massages, schoonheidsbehandelingen en heilzame therapieën.

Met hun oog voor detail en aangeboren gevoel voor gastvrijheid hebben de Thai ontspanning tot ware kunst weten te verheffen. Een prachtige frangipanibloem op het massagebed voordat u gaat liggen, rustgevende muziek op de achtergrond, de bedreven handen van de masseuse, en een heerlijk kopje thee na afloop. Het land heeft een massagetraditie die eeuwen teruggaat – de Thaise massage is ooit bedacht als een ‘praktische expressie van liefdevolle vriendelijkheid’.

Een spabezoek is een weldadige traktatie
Een spabezoek is een weldadige traktatie

Bangkok

Binnentuin in The Oriental Spa

Alles onder één dak

De meeste vijfsterrenhotels hebben gerenommeerde spa’s. Vooral in het district Bang Rak, aan de westzijde van rivier Chao Phraya, kunt u uw hart ophalen. Hier zetelt in het Mandarin Oriental Hotel bijvoorbeeld de Oriental Spa, waar u terecht kunt voor klassieke Thaise therapieën. Op steenworp afstand ligt het Shangri-La met de Chi Spa. Hier zijn Tibetaanse en Chinese behandelingen de specialiteiten van het huis. Aan de overkant van de rivier staat The Peninsula, met een spa in een prachtige tuin. Hier worden zowel Europese als Aziatische massages aangeboden.

Een dagje ontspannen

Bangkok telt ook talloze dagspa’s, waar u zich van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de watten kunt laten leggen. Zoals de Oasis Day Spa aan Sukhumvit Road, die met recht een oase mag worden genoemd. Vanuit het drukke zakencentrum gaat u een hek door, volgt het pad, en voor u het weet bevindt u zich in een sprookje van weelderig groen, vijvers, watervallen en lieflijke bruggetjes. Ook Banyan Tree Spa op Sathom Road en So Thai Spa op Sukhumvit Road zijn aanraders.

Genieten in So Thai Spa
De geboorteplaats van de klassieke Thaise massage

Traditioneel Thais

Voor een authentieke Thaise massage moet u in Wat Pho zijn. Dit is niet alleen de grootste en oudste Boeddhistische tempel van Bangkok, maar ook de plaats waar de klassieke Thaise massage is ontstaan. Hier is eeuwenoude kennis over traditionele geneeswijzen en massagetechnieken van generatie op generatie overgeleverd. Tegenwoordig bevindt zich in deze tempel ook een massageschool, waar leergierige studenten tot specialisten worden opgeleid.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

2 Sanamchai Road