KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
  • Reisgids >
  • Surfen, snorkelen en zonnen
 

Surfen, snorkelen en zonnen

Wuivende palmbomen, goudgele zandstranden en een tropisch blauwe zee: het zijn niet de eerste beelden die u te binnen schieten als u aan China als vakantiebestemming denkt. China is tenslotte geen strandbestemming. Tenminste, dat dénken veel bezoekers. Maar niets is minder waar.

Een snelle rekensom leert dat China’s grillige kuststrook - afhankelijk van hoe u die meet - 14.000 tot 30.000 kilometer lang is. Daar zijn talloze stranden te vinden, van de noordelijke stranden nabij de hoofdstad Beijing tot tropische snorkelparadijzen aan de Zuid-Chinese Zee. Vergeet dus vooral uw zwemkleding niet.

Het strand van Wuzhizhou eiland
Het strand van Wuzhizhou eiland

Rust in het noorden

Rondom de noordoostelijk gelegen stad Dalian liggen tal van afgelegen stranden, vaak tussen indrukwekkende rotsformaties. Het zijn fijne plekjes om de stilte op te zoeken, en het is er een stuk rustiger dan in Qingdao, de miljoenenstad aan de andere kant van het water. Bangchuidao is de naam van het mooiste strand van Dalian. Ook de weg er naartoe is de moeite waard: de omringende heuvels staan vol met cipressen en naaldbomen. Vanaf het opvallend schone strand kijkt u uit op een onbewoond eiland, op zwemafstand van de kust; een idyllisch tafereel.
Indrukwekkende rotsformaties bij Dalian

Zand naast de fruitautomaat

Macau was de eerste en de laatste kolonie van de Portugezen in Oost-Azië. In de loop der jaren is de eilandengroep een bekende vakantiebestemming geworden, vooral vanwege de casino's en het Portugese erfgoed. Aan de ‘avenidas’ liggen kathedralen, forten en mediterrane restaurants, alsof de Zuid-Europeanen er nog maar net vertrokken zijn. Het zuidelijkste van de 3 eilanden, Coloane, is het rustigste. Aan de voet van de Alto de Colone zijn hier 2 zandstranden te vinden. Het goudkleurige zand van Cheoc Van nodigt uit tot zonnebaden. Het verderop gelegen zwarte strand Hac Sa is iets minder fotogeniek maar toch erg populair, vooral omdat u langs de 4 kilometer lange zandstrook meerdere strandbars vindt. Hier is ook Restorante Fernando te vinden, een visrestaurant met het beste uitzicht van Macau. Wat wilt u nog meer?
Uitzicht over Coloane

Hainan: het Hawaï van China

Het eiland Hainan vormt de zuidelijkste punt van China. Het ligt net zo zuidelijk als Hawaï en
daar doet het ook een beetje aan denken. Sanya, een stadje aan de zuidkant van het eiland, staat bekend om de enige tropische stranden van China. Kokospalmen maken het hagelwitte zand compleet. Verspreid langs de baaien van Dadonghai en Yalong liggen luxueuze resorts, waarvan sommige strandvilla’s zelfs hun eigen zwembad hebben. Neemt u met een snorkelset een duik in de Zuid-Chinese Zee, dan ziet u de prachtigste koraalriffen en schelpen. Ook duikers kunnen er hun hart ophalen: zij spotten behalve rood koraal en tropische vissen, met een beetje geluk ook enorme karetschildpadden.
Sanya, het paradijs van China