KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
  • Reisgids >
  • De beste surfplekken van de wereld
 

De beste surfplekken van de wereld

Over de hele wereld kunnen surfers mooie stranden en azuurblauwe zeeën vinden om hun kunsten te vertonen. Maar wat zijn nou de beste plekken? Een beginnende windsurfer is op zoek naar vlak en ondiep water terwijl gevorderde golfsurfers juist uitkijken naar spectaculaire golven.

De keuze is oneindig, maar in dit artikel vindt u een mooie selectie. Op deze 5 plekken vindt u de gunstigste wind en de aantrekkelijkste golven, omgeven door prachtige natuur. Zowel golf-, wind- als kitesurfers leven zich hier maar al te graag uit.

Kiten in zonnige oorden
Kiten in zonnige oorden

Top 2 bestemmingen

Windsurfen op het water van Lac Bay

Windsurfmekka Bonaire

Bonaire wordt ook wel het surfparadijs genoemd. Deze naam heeft het benedenwindse eiland vooral te danken aan Lac Bay. Deze baai met kalm water aan de zuidkust wordt aan de branding bij de zee afgeschermd door een groot koraalrif. Lac Bay is ruim 80 voetbalvelden groot, heeft warm turquoise water en het hele jaar door waait er een wind van gemiddeld 16 knopen. Door het ondiepe water bij de witte zandstranden is het een favoriete stek voor beginners, omdat ze na een val gemakkelijk weer op hun board kunnen klimmen. Maar ook gevorderde surfers zijn door de ideale omstandigheden gek op deze prachtige baai. Voor meer uitdaging kunnen zij uitstekend aan de buitenranden van de baai terecht, waar net wat meer deining is, of op de golven bij Klein Bonaire.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Lac Bay, Bonaire

Gigantische golven op Hawaï

Hawaï is een wereldberoemde surfspot en vooral het eiland Oahu staat bekend als een van de beste golfsurfplekken ter wereld. Oahu wordt omringd door tropische palmstranden met aantrekkelijke golven die soepel naar de kust rollen. Een paar golven steken er met kop en schouders bovenuit, zoals Banzai Pipeline. Deze ‘pipeline’ wordt gezien als een ultieme uitdaging; zelfs bij de beste surfers ter wereld giert de adrenaline door het lijf. Een goede golf haalt er met gemak 11 meter en krult als een pijp om de surfer heen. Ook van Waimea Bay aan de noordkust mag een surfer veel verwachten. Hier staan vooral in de winter grote golven garant voor een heleboel spectaculaire trucs.

+ Lees meer

Surfer pakt uitdagende golf bij Bansai Pipeline

Bekijk op de kaart

Oahu, de Verenigde Staten

Kilometers surf-fun aan de Gold Coast

Aan de Australische Gold Coast, een gebied met ruim 50 kilometer aan stranden, kunnen heel wat golfsurfers terecht. Zodoende heeft iedere surfer veel bewegingsruimte. Rustige golven voor beginners worden hier afgewisseld met indrukwekkende watermuren voor gevorderden. Veel surfers verblijven in een van de gezellige badplaatsen aan de Gold Coast en vermaken zich op de uitgestrekte stranden. Anderen reizen het hele gebied af. En daarbij wordt vooral Superbank niet overgeslagen. Want op dit punt bij Tweed Heads zijn volgens de kenners schitterende golven te vinden die zó soepel omkrullen dat ze er uitzonderlijk lang op kunnen blijven staan.

+ Lees meer

Uitgestrekte kustlijn langs de Gold Coast

Bekijk op de kaart

Gold Coast
Tarifa: paradijs voor kiters én windsurfers

Uitwaaien op Tarifa

De Straat van Gibraltar, waaraan het Spaanse stadje Tarifa ligt, vormt een ideale windtunnel tussen Europa en Afrika. Zowel kitesurfers die op de golven willen spelen als de liefhebbers van vlakker water leven zich er uit. Het favoriete strand is Playa Los Lances Norte, een breed en schoon strand zonder gevaarlijke rotsen. Bij westenwind is het er perfect voor beginners. Ook Playa Los Lances Sur is erg aangenaam als de wind uit het westen komt. In het voor- en najaar is dit een hotspot voor de kitesurfers. Let wel: in de zomermaanden mag hier door de drukte op het strand niet worden gekitet.

+ Lees meer

Op het water bij Tarifa

Bekijk op de kaart

Tarifa, Spanje
Kiten met het paradijs op de achtergrond

Kiten bij tropisch Boracay

Constante wind, tropische temperaturen en lange stranden maken het Filipijnse eiland Boracay de ideale stek voor kitesurfers. Beginners kunnen terecht op het 2 kilometer lange Bulabog Beach waar het van december tot en met maart, wanneer het niet regent, fantastisch toeven is. Strandwachten  helpen met het prepareren en het in de lucht krijgen van de kite. De gevorderde kiter die sensationele sprongen wil maken is op Union Beach op de juiste plek. Een rustig, lang en paradijselijk strand waar golven voor meer uitdaging zorgen. In het regenseizoen, wanneer de wind uit het zuidwesten komt, is White Beach the place to be want dan zijn de golven hier op hun best.

Lees meer over surfen en de mooiste surfbestemmingen op surf.KLM.com

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Boracay, Filipijnen

Top 2 bestemmingen