Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De Capilano Suspension Bridge

Zeventig meter boven Capilano River bungelt de Capilano Suspension Bridge. Deze 140 meter lange hangbrug in de gelijknamige canyon trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers en is een van de populairste attracties van Vancouver. Balanceren over deze smalle brug is trouwens niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

In 1888 kocht de Schotse ingenieur George Grant Mackay een lap grond aan beide zijden van de Capilano-rivier. Om de beide kanten met elkaar te verbinden legde hij een hangbrug aan, gemaakt van touw en planken die door paarden – zwemmend – naar de overkant werden gebracht. Na zijn dood werd het touw in 1903 vervangen door staalkabels en in 1956 is de brug in 5 dagen tijd compleet opnieuw gebouwd door de toenmalige eigenaar Douglas McRae Mitchell, die er meteen een toeristische attractie van maakte.

Op grote hoogte over de brug
Op grote hoogte over de brug

Vancouver

Vrijhangende loopbruggen bij de Cliffwalk

Hoog in de boomtoppen

Hoewel de oorsprong van het park bij de brug ligt en deze nog altijd de meeste bezoekers trekt, is er in het Capilano Suspension Bridge Park tegenwoordig nog veel meer te doen. De nieuwste aanwinst is de Cliffwalk; een serie vrijhangende loopbruggen, bevestigd aan de kliffen. Op sommige plaatsen zijn de bruggen van glas en kunt u loodrecht naar beneden kijken. Een ander avontuur op grote hoogte is het Tree Tops Adventure. Deze attractie biedt bezoekers een kijkje in het oude regenwoud vanuit het perspectief van een eekhoorn. Over bruggen loopt u van de ene Douglas-spar naar de andere; deze bomen zijn soms wel 1300 jaar oud. De bruggen en uitkijkplatforms zijn op een ingenieuze manier aan de bomen vastgemaakt zonder ze hierbij te beschadigen met pinnen of bouten.

Sfeervolle kerstverlichting

Sprookjesachtig verlicht

Het Capilano Suspension Bridge Park biedt tijdens de feestdagen de ultieme kerstervaring: Canyon Lights. De brug is dan versierd met honderden lampjes en hangt als een baken van licht in het donkere dal. Ook de rest van het park is sprookjesachtig verlicht. Het park claimt bovendien de  grootste levende kerstboom ter wereld te hebben: een 250 jaar oude Douglas-spar van maar liefst 46,4 meter hoog!

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Capilano Suspension Bridge, 3735 Capilano Road, North Vancouver