KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De grootste mall van Noord-Amerika

Een ritje in een bloedstollende achtbaan, een dagelijkse zeehondenshow en een gigantisch zwemcomplex vol adembenemende glijbanen: in de West Edmonton Mall is niets te gek. In dit gigantische winkelcentrum lijkt het woord entertainment opnieuw te zijn uitgevonden. En o ja… u kunt er natuurlijk ook nog gewoon winkelen!

De West Edmonton Mall telt maar liefst 800 winkels. Het is met een oppervlakte van bijna 500.000 vierkante meter het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Het complex is dan ook recordhouder op vele gebieden: het heeft ’s werelds grootste indoor meer, het grootste indoor pretpark en ook nog het grootste indoor golfslagbad ter wereld. Te veel om allemaal op één dag te doen. Maar gelukkig zijn er ook ook nog 2 hotels, zodat u kunt blijven slapen en de volgende dat gewoon verder kunt gaan.

Achtbanen in Galaxyland
Achtbanen in Galaxyland

Edmonton

De ijsbaan

Schaatsen en pinguïns

De West Edmonton Mall is voor niemand een straf, zelfs niet voor de kleintjes die zich bij het winkelen al snel vervelen. Zij kunnen zich bij het Marine Life-aquarium vergapen aan meer  dan 100 soorten vissen, schildpadden, haaien, pinguïns en reptielen. En de 4 zeeleeuwen van de Sea Lion’s Rock voeren hier dagelijks een show op. Ook sportievelingen komen in dit winkelcentrum aan hun trekken: u kunt schaatsen op de gigantische ijsbaan van het Ice Palace of een balletje slaan op de 18-holesbaan van Professor Wem’s Adventure Golf. Dit is een overdekt midgetgolfpark, met minibunkers, miniwaterpartijen en grote tekenfilmfiguren. Ook de grote bowlingbaan biedt fijne ontspanning na een dag shoppen.

Regelrechte adrenalinekicks

Een van de grootste attracties van de West Edmonton Mall is Galaxyland. Dit pretpark bestaat uit maar liefst 24 spectaculaire ‘rides’ met als klap op de vuurpijl de Mindbender: een achtbaan met 3 loopings. Voor de kleinste bezoekers zijn er speeltuinen, treintjes en go-karts. Wie van water houdt zit goed in het World Waterpark. Dit tropische zwemparadijs telt 17 verschillende glijbanen die variëren van rustig-niks-aan-de-hand tot regelrechte adrenalinekick. Een van de nieuwste attracties is de Hurricane: u stapt in een grote opblaasbare bal, en dan rent (en stuitert) u over het water, als een hamster in een tredmolen.
Indoor achtbanen
De West Edmonton Mall

Winkelen in Chinatown

Als u alle winkels van de mall zou willen bezoeken, zou u minimaal 3 dagen bezig zijn. Het is dus raadzaam vooraf een kleine planning te maken met de winkels die u de moeite waard vindt. Leuk zijn de themastraten zoals de Europe Boulevard en Chinatown, waar shoppers zich even in Europa en China wanen. De dag culinair afsluiten kan in Bourbon Street, een replica van de gelijknamige straat in New Orleans. Het aanbod is enorm: van een chic diner  tot een snelle pizzapunt.