KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De luxe van limousines, helikopters en privéboten

Bangkok kan heel chaotisch zijn: drukke straten, bonte markten, luidruchtig verkeer. En hoewel juist die bedrijvigheid de stad zijn onmiskenbare aantrekkingskracht geeft, kan het soms ook best intens zijn. Maar met een beetje luxe wordt het een stuk dragelijker. Helikoptertours, rondritten per limousine en luxueuze taxiboten geven uw bezoek aan Bangkok een heel verrassend en exclusief tintje.

Er wordt handig ingespeeld op de behoefte van veel reizigers om de drukte van Bangkok te ontlopen. Zo biedt het luxe vijfsterren Peninsula Hotel al een helikopterservice van de luchthaven van Bangkok – een kwartier later landt u al op het dak van uw hotel, zonder verkeerschaos. Deze service is slechts voorbehouden aan gasten van het hotel, maar met onderstaande opties kunt u zich ook snel en comfortabel verplaatsen in de bruisende Thaise hoofdstad.

Het drukke verkeer in Bangkok
Het drukke verkeer in Bangkok

Bangkok

Bangkok, maar dan anders

Dat is nog eens een mooie surprise voor uw reispartner: op Suvarnabhumi Airport, de internationale luchthaven van Bangkok, schuift een limousine voor. Met ruimte voor alle spullen én benen, water en sapjes binnen handbereik en folders en magazines over de stad die u gaat bezoeken. Zo’n aangenaam transport kunt u eenvoudig thuis al boeken, eventueel inclusief een gids die u tijdens de rit helemaal bijpraat over de stad. Een andere betaalbare luxe is een helikoptervlucht over de tempels, de parken en het achterland van de stad. Zo’n vlucht duurt een uur, maar zult u nooit vergeten.

Luxe: skyline bewonderen per helicopter
Over het water naar markt en tempel

De rust van het water

Bangkok wordt ook wel ‘het Venetië van het Oosten’ genoemd. De stad is gebouwd rond een imposant kanalenstelsel dat uitmondt in de Chao Praya-rivier. Een zeer aangename manier om Bangkok te ervaren is dan ook met een bootje, zoals een privé longtailspeedboot. Hiermee vaart u in uw eigen tempo naar de befaamde drijvende markt Damnoen Saduak en langs tempels en andere bezienswaardigheden aan het water.

Op een chique cruiseboot

Nog chiquer is het om aan boord te gaan van een van de luxe cruiseschepen die de Chao Praya-rivier bevaren. Er zijn dinercruises die u trakteren op de overheerlijke Thai Cuisine en schitterende uitzichten op de stad. Ook verrassend: een zeer exclusieve meerdaagse mini-cruise op ‘de Oriënt Express van de rivier’, de teakhouten Manohra Song. Hier geen massatoerisme: aan boord zijn niet meer dan 4 hutten met elk uiteraard een prachtige badkamer. Plus een exquise restaurant met uitzicht. Er zijn ook tochten mogelijk naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam.

Ayutthaya, de oude hoofdstad