KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De Mission-style burrito

San Francisco staat bekend om haar burrito’s. Verrassend? De Mexicaanse burrito is wereldwijd een geliefd item voor lunch of diner, maar in San Francisco heeft deze klassieker een geheel eigen twist gekregen: de Mission-style burrito. Maak er uw missie van om er tenminste 1 te proberen tijdens uw bezoek aan de city by the bay.

De Mission-style burrito is ontstaan in de jaren ’60 in San Francisco’s Mission District. De wijk werd vooral bevolkt door latino’s, wat resulteerde in tientallen taqueria’s, Mexicaanse eettentjes. De Mission-style burrito is een mix van bonen, guacemole, sour cream, vlees en groenten, maar wat ‘m echt onderscheid van andere burrito’s is de gigantische omvang, de toevoeging van rijst en het feit dat hij ingepakt wordt in alumiuniumfolie. Handig, want zo vallen de ingrediënten er aan de onderkant niet uit.

Het kleurrijke Mission District
Het kleurrijke Mission District

San Francisco

De perfecte burrito

Geen discussie over mogelijk

In San Francisco wordt ook wel gegrapt dat je over 3 dingen niet moet discussiëren met vrienden: politiek, religie en de beste taqueria. Vraag 10 willekeurige voorbijgangers naar hun favoriete tacostek en u krijgt geheid 10 verschillende antwoorden. Kwaliteit staat voor de inwoners van San Francisco echter hoe dan ook voorop. De rijst dient niet alleen een vulsel te zijn maar echt smaak te hebben, de bonen moet perfect gekookt zijn en het vlees moet absoluut van goede kwaliteit zijn.

Supermals varkensvlees

Taqueria San Francisco ligt aan het einde van de zogenaamde Taco Trail: het met taqueria’s overladen deel van 24th Street tussen Mission en Potrero. Het vlees is hier zo mals dat het haast wel van het spit gevallen moet zijn voordat het in uw burrito belandde. Populair is de burrito met al pastor varkensvlees; gemarineerd en langzaam geroosterd. Maar er is ook een variant met gekookte kip – beide zijn onweerstaanbaar.

+ Lees meer

“De Taco Trail is het met taqueria’s overladen deel van 24th Street tussen Mission en Potrero.”

Bekijk op de kaart

Taqueria San Francisco, 2794 24th Street, San Francisco

De Papalote Mexican Grill

Salsa als geheim wapen

Verse ingrediënten zijn belangrijk en dat hebben ze bij Papalote Mexican Grill begrepen: hier wordt het vlees pas gebakken nadat u besteld heeft. Maar het echte geheime wapen van deze grillroom is de roasted tomato salsa. De saus heeft een diepe, rijke en rokerige smaak en tovert elke hap om tot een ware smaakexplosie. De salsa is in San Francisco zelfs zo populair dat deze nu zelfs gewoon per pot te koop is voor thuisgebruik.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Papalote Mexican Grill, 3409 24th Street, San Francisco

Burrito met bakbanaan

Natuurlijk is een van de belangrijkste ingrediënten van een burrito het vlees, maar dat betekent niet dat er geen goede vegetarische opties te vinden zijn. De black bean & plantain veggie burrito van The Little Chihuahua is bijna nog lekkerder dan de (biologische!) vleesvarianten van deze taqueria. Waar veel taqueria’s het vlees vervangen voor tofu, kiest Lil’Chihuahua voor een andere aanpak. Hun veggie burrito is gevuld met plakken romige bakbanaan, geroosterde pepers, zwarte bonen en kaas. Een onweerstaanbaar lekkere combinatie!

+ Lees meer

The Little Chihuahua

Bekijk op de kaart

The Little Chihuahua, 292 Divisadero Street, San Francisco