Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De 3 troeven van de Yarra Vallei

Op een uurtje rijden ten oosten van Melbourne ligt de Yarra Vallei, een mooie vallei waar veel van Australië’s bekendste wijnen vandaan komen. De Yarra-rivier baant zich hier lui in de richting van Hobsons Bay, door een vruchtbaar landschap waar veel typisch Australische diersoorten leven. Zo heeft het vogelbekdier hier zijn – prachtige – thuis.

De vallei is een walhalla voor fijnproevers, want behalve topklasse chardonnays en pinot noirs, worden er allerlei delicatessen geproduceerd. Dat is te zien op levendige boerenmarkten, waar de kraampjes uitpuilen van vers fruit, verfijnde chocolade en pittige kazen. Maar ook de natuurlijke schoonheid en de vele activiteiten in de regio zijn niet te versmaden. Uw zintuigen draaien overuren in Victoria’s mooiste vallei.

Yarra Valley
Yarra Valley

Melbourne

Proeven in het gras

In de Yarra Vallei worden wijnen van wereldklasse geproduceerd. Ruim 70 wijnboerderijen zijn opengesteld voor het publiek. U kunt er op uw gemak een aantal bezoeken met eigen vervoer, of deelnemen aan een tour. Helemaal leuk is het in combinatie met een ontspannen lunch of exclusief diner; er zijn dan ook veel hoog aangeschreven restaurants te vinden. Maar een picknick met de buit van een boerenmarkt heeft natuurlijk ook zijn charme.
Picknick kan overal
Boek een vlucht over de vallei

Vogelvluchtperspectief

Bij de wijngaarden blijft het niet in de Yarra Vallei: de rauwe schoonheid van de flora en fauna is een topattractie op zichzelf. Maak een ritje door het Yarra Ranges National Park, het Toolangi State Forest of het Kinglake National Park en geniet van de prachtige uitzichten. Wie na zo’n tochtje het landschap ook eens van hoog boven de boomtoppen wil zien, kan de dag in stijl afsluiten met een spectaculaire vlucht in een luchtballon.

De meest bizarre bewoner

De Yarra Vallei is het leefgebied van enkele typische bewoners van het continent, zoals koalas, kangoeroes, dingo’s en wombats. De meest bizarre verschijning is wellicht de platypus, het vogelbekdier. In de Healesville Sanctuary heeft u de mogelijkheid nader kennis te maken met dit bijzondere dier. Tijdens de ‘encounter’ stapt u in het water om met het vogelbekdier te spelen. U mag het dier ook voeren.
Een vogelbekdier