Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het uitzicht van Cristo Redentor

Vanaf de top van de Corcovado – op 710 meter – torent het beeld van Christus de Verlosser boven Rio uit. Met zijn armen wijd gespreid waakt hij al sinds 1931 over de stad. Dit 38 meter hoge beeld is hét icoon van de stad en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Priester Pedro Maria Boss droomde er in 1850 van om een standbeeld te laten bouwen boven op de Corcovado. Pas in 1921 lukte het de kerk om genoeg geld in te zamelen en kon aan de bouw begonnen worden. Die duurde maar liefst 10 jaar maar het resultaat mag er zijn. Er zijn maar weinig standbeelden op de wereld met zo’n schitterend uitzicht.

Zonsondergang bij Cristo Redentor
Zonsondergang bij Cristo Redentor

Rio de Janeiro

“Christus de Verlosser werd in Frankrijk gebouwd in blokken klei en weegt in totaal 1145 ton.”

Van Parijs naar Rio

De Portugese naam van het beeld is Cristo Redentor, oftewel ‘Christus de Verlosser’. Het massieve beeld heeft een spanwijdte van 28 meter en is ontworpen door ingenieur Heitor da Silva Costa. De Frans-Poolse beeldhouwer Paul Landowski maakte het beeld in Parijs uit blokken klei, die in Rio werden gebruikt om een mal van te maken waar het beton in werd gestort. De blokken werden in 1931 naar Rio de Janeiro verscheept.

Klimmen of met de lift

Het beeld is op diverse manieren bereikbaar. Met een taxi of tram rijdt u naar de voet van de Corcovado. Sportievelingen kunnen er voor kiezen om de 222 treden naar de top te beklimmen, maar er is ook een lift. Het uitzicht is adembenemend met vergezichten over de Suikerbroodberg, de favelas, het centrum en de witte Braziliaanse stranden. U begrijpt meteen waarom Cristo op deze plek neergezet is.

Cristo Redentor staat hoog op de berg

Koffie drinken in het park

Na een bezoek aan Cristo Redentor is het de moeite waard om onder aan de berg even te stoppen bij Parque Lage. Dit park is vernoemd naar de rijke industrieel Henrique Lage die hier aan het begin van de 20e eeuw in een enorme villa woonde, samen met zijn vrouw, zangeres Gabriela Bezanzoni. Sinds de jaren ’60 is het park geopend voor het publiek. Een wandeling door het subtropische bos in het park is een welkome afwisseling na de drukte bij het monument. Voor een goede kop sterker Braziliaanse koffie bent u in de villa van Henrique aan het goede adres: hier is een café gevestigd.

De villa van Henrique Lage