KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De verlichte skyline, Baku
 

Thee drinken tussen wolkenkrabbers en moskeeën

Op vakantie naar een stad waar klassieke gebouwen gemixt worden met hypermoderne architectuur? Boek vliegtickets naar Baku en wandel over het Fonteinsplein, langs moskeeën en naar de Olierotsen. Het ontmoetingspunt van de havenstad aan de Kaspische zee is de boulevard. Flaneer hier langs bloembedden, kastanjes en palmbomen. En haast u vooral niet. Het tempo van de ontspannen stedelingen ligt lekker laag.

Shop in de sfeervolle oude stad

In de oude binnenstad van Baku kan heerlijk worden gewinkeld. Struin door de middeleeuwse straatjes die omringd worden door een stadsmuur uit de 12e eeuw. Koop een handgemaakt tapijt of ontspan in een theebarretje. Ook de Maagdentoren, het symbool van de stad, staat hier. En als u er toch bent, sla dan het Paleis van de Shirvanshah niet over. Baku is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Azerbeidzjan. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Baku!

Magische vlammenzee

Azerbeidzjan betekent het ‘ land van vuur’ en dat is te merken. 3 hypermoderne wolkenkrabbers genaamd de Vlammentorens sieren de skyline van de hoofdstad Baku. Bekijk vooral ’s avonds hoe de gebouwen die in een draaiende punt uitlopen ‘branden’ met behulp van duizenden ledlampjes. Maar de oorspronkelijke reden van de bijnaam van het land is vermoedelijk al een stuk ouder. Iets buiten de stad ligt de Yanar Dag, een heuvel gevuld met aardgas. Het is bijna onwerkelijk, maar deze berg staat al duizenden jaren in brand! Verwarm u met een typisch Azerbeidjaanse thee in de hand aan de magische vlammenzee. Niet te dichtbij gaan zitten!

Vliegtickets naar Baku voor een interessante stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Baku boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Azerbeidzjan snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Baku

 

yelp
Baku: Hotspots

 

Baku: soortgelijke bestemmingen