Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Hongkong

De verlichte skyline van Hongkong

Praktische info over Hongkong

Vervoer in de stad

Met een van de beste openbaar vervoersystemen ter wereld en een compact stadscentrum is het verkennen van Hongkong eenvoudig genoeg voor zelfs onervaren reizigers. De ondergrondse trein Mass Transit Railway (MTR) is efficiënt en goedkoop. Dubbeldekkerbussen en gewone bussen rijden over heel Hongkong-eiland, Kowloon en de New Territories met eindbestemmingen weergegeven in het Engels en het Chinees. De bustarieven zijn laag en gebaseerd op afstand; u dient gepast te betalen. Kleine minibusjes zijn duurder, maar ook flexibeler en stoppen op verzoek om passagiers in- of uit te laten stappen. De ouderwetse trams in Hongkong zijn ook een goedkope en gemakkelijke manier om de stad te verkennen. Op het water verbinden veerboten de eilanden Hongkong, Kowloon en de omliggende eilanden, Macau met het vasteland van China. En tot slot zijn er taxi's in overvloed, gecodeerd op kleur in overeenstemming met het gebied waarin ze werkzaam zijn. De taxitarieven zijn laag, maar veel chauffeurs spreken geen Engels en bezoekers dus is het handing als uw bestemming in het Chinees op papier staat.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Tuen Ng 2 jun 20 jun
Paaszaterdag 19 apr 4 apr
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Chinees nieuwjaar 31 jan - 3 feb 19 feb - 21 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Oprichtingsdag 1 jul 1 jul
Qing Ming (Gravenfeest) 5 apr 5 apr
Geboorte van Boeddha 6 mei 25 mei
Nationale feestdag 1 okt 1 okt
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat in Hongkong is de ene helft van het jaar subtropisch en de rest van het jaar gematigd, met hete, vochtige zomers en koele, droge winters. De winter duurt van januari tot maart. Februari is de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur rond de 14°C wanneer de stad wordt afgekoeld door een koude noordenwind. In de lente brengt de zuidenwind warme, vochtige lucht en een regenseizoen zich over de hele zomer uitstrekt. In de zomer klimt de temperatuur naar 28°C en kunnen er tyfonen voorkomen. Hongkong is een beetje te heet en te vochtig in de piek-zomermaanden om aangenaam te zijn, en de winter kan te koud zijn, maar in de late lente (mei) of de herfst (september) is de temperatuur precies goed, waardoor dit de beste tijd is om een bezoek te brengen aan Hongkong.

Internationale luchthaven Hongkong

www.hongkongairport.com

Vervoer naar de stad

De Airport Express Line is een speciale luchthavenspoorweg die een snelle en betrouwbare dienst naar het centrum van Hongkong biedt (enkele reis HK$ 100). De trein vertrekt om de 12 minuten tussen 06.00 en 01.00 uur en de reis duurt ongeveer 25 minuten. Gratis shuttlebussen rijden dagelijks volgens een dienstregeling vanaf de stations Hongkong en Kowloon; ze brengen passagiers naar de grootste hotels en belangrijke vervoersknooppunten. Er zijn negen Airbusroutes vanaf de luchthaven; de tarieven variëren tussen HK$ 14 en HK$ 24. Luxe bussen rijden vanaf de luchthaven naar veel bestemmingen in Hongkong; u vindt het busstation bij terminal 2 of bij de aankomsthal van terminal 1.

Autoverhuur

Het openbaar vervoer in Hongkong is uitstekend, dus het huren van een auto wordt niet aangeraden.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij de taxistandplaats bij de uitgang van de aankomsthal. Rode taxi's rijden naar het centrum van Hongkong, groene taxi's gaan naar de New Territories en blauwe taxi's rijden naar het eiland Lantau. Een taxi naar het centrum van Hongkong kost ongeveer HK$ 350 tot HK$ 400. Voor het oversteken van de Lantau-brug wordt een tol van HK$ 30 gerekend, te betalen door de passagier.

Transfer tussen terminals

Er zijn 'peoplemovers' om passagiers van terminals 1 en 2 naar de hogesnelheidsshuttledienst te vervoeren, die deze terminals verbindt.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit banken, pinautomaten, geldwisselkantoren, een postkantoor, een schoonheidssalon, een speelruimte voor kinderen, douches, restaurants, winkels (waaronder taxfree), faciliteiten voor gehandicapten, internetcafés, bioscopen, een golfbaan, vergaderruimtes, zakelijke diensten en toeristeninformatiebalies.

Parkeren

De luchthaven beschikt over zowel overdekte als openluchtparkeerterreinen. Lang parkeren bevindt zich bij parkeerterrein 2. De eerste 30 minuten zijn gratis bij parkeerterrein 1 en 4; de uurtarieven variëren tussen de HK$ 16 en HK$ 20, en de dagelijkse tarieven zijn tussen de HK$ 112 en HK$ 140.

Internet

Er zijn wifi-hotspots in beide terminals.