Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

In de Dazaifu Tenmangu Shrine, Fukuoka
 

Praktische info Fukuoka, Japan

Vervoer in de stad

Rondtrekken in Fukuoka is eenvoudig dankzij goed ingerichte metro- en bussystemen. Een uitgebreid netwerk van stadsbussen wordt gerund door Nishitetsu, waarvan de twee belangrijkste busterminals zich in Hakata en Fujisaki bevinden. Het metrosysteem van de stad heeft drie hoofdlijnen: Kuko (luchthaven), Hakozaki en Nanakuma. Het Hakata Station in Fukuoka is ook de laatste halte van de hogesnelheidstrein Nozomi Shinkansen vanaf Tokio, wat reizen tussen deze twee steden eenvoudig maakt. Het stadscentrum is redelijk compact en is gemakkelijk te voet te verkennen. Fietsen zijn ook een populaire vorm van transport in het stadscentrum. Er zijn taxi's beschikbaar, maar dit is in Fukuoka een duurdere vorm van transport.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 100 volt, 60 Hz in het westen (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz in oostelijk Japan (Tokyo, Sapporo, Yokohoma). Er worden stekkers met drie platte pinnen gebruikt.

Valuta

De munteenheid is de Japanse yen (JPY). De grotere hotels en winkels accepteren de gangbare creditcards, maar de meeste Japanners betalen liever met contant geld. Geld kan worden gewisseld bij banken, postkantoren en geldwisselkantoren. Banken zijn over het algemeen open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag. De gunstigste valuta om in te wisselen is Amerikaanse dollars. Er zijn veel geldautomaten, maar deze accepteren niet alle creditcards en betaalpassen; alleen de internationale geldautomaten op luchthavens, in postkantoren en in sommige grote winkels accepteren buitenlandse passen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Japan is +81. Het nummer om naar het buitenland te bellen is afhankelijk van het netwerk dat wordt gebruikt (bijv. 001 voor KDD) en wordt gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0011 voor de Verenigde Staten). Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. (0)3 voor Tokio en (0)82 voor Hiroshima. Lokaal bellen kan vanaf elke openbare telefoon, maar naar het buitenland bellen kan maar met een paar van deze telefoons. Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en machines. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van een technologie die niet altijd aansluit bij de internationale netwerken, maar 3G heeft roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven, en bovendien zijn lokale telefoons te huur op luchthavens en andere plekken. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. Wifi is alom gratis beschikbaar in de meeste hotels en grotere restaurants.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 119 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Fukuoka

www.fuk-ab.co.jp/english/frame index.html

Vervoer naar de stad

Er vertrekken verschillende bussen vanaf de binnenlandse terminal naar diverse delen van Fukuoka. Bussen vanaf de internationale terminal zijn beperkter. De Kuko-lijn van de metro rijdt ook vanaf de luchthaven naar de stad en is verbonden met de Hakozaki- en Nanakuma-lijnen.

Autoverhuur

Reserveringen voor autohuur kunnen worden gedaan bij de informatiebalie in elke terminal. Telefonische reserveringen worden niet geaccepteerd.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxistandplaatsen buiten elke aankomsthal, die gerund worden door de Fukuoka City Taxi Association.

Transfer tussen terminals

De binnenlandse en internationale terminals zijn met elkaar verbonden via een shuttlebus die om de tien minuten rijdt.

Voorzieningen

De luchthaven biedt bank- en geldwisseldiensten, een postkantoor, faciliteiten voor bagagebewaring, kluisjes, een rookruimte, mobiele telefoonverhuur, een lactatieruimte, een kliniek, een apotheek en een viplounge en daarnaast een aantal restaurants, bars en winkels. Er zijn taxfreewinkels in de internationale terminal.

Parkeren

Parkeerterreinen nabij de terminal voor binnenlandse vluchten kosten ¥ 200 voor de eerste 12 uur en ¥ 2400 voor 24 uur. Er is nog een parkeerterrein tegenover de internationale terminal die ¥ 200 kost voor de eerste vier uur en ¥ 1000 voor 24 uur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de meeste lounges van de vertrekhal en in de internationale aankomsthal.