Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Hyangwonjeong-paviljoen, Seoul
 

Praktische info Seoul, Korea

Vervoer in de stad

De eenvoudigste en snelste manier om de drukke stad te doorkruisen is met de metro, die alle belangrijke interessante locaties bedient. De borden in het station zijn naast het Koreaans in het Engels en in de meeste lijnen worden de mededelingen ook in het Engels gedaan. Metro's zijn overvol tijdens de spitsuren in de ochtend en middag, maar zijn over het algemeen veilig, hoewel er veel straatventers en bedelaars zijn. Kaartjes zijn te koop bij kaartjesautomaten of kaartjesloketten. Bussen rijden frequent door de hele stad, maar zijn vaak erg druk. Kaartjes kunnen worden gekocht bij het instappen of u kunt debetkaartjes kopen. Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar. Reguliere taxi's (wit of zilver) hebben een starttarief en maken daarna gebruik van een complex metersysteem. Zwarte luxe taxi's, Mobeom-taxi's genoemd, zijn zowel qua staat van de auto als service beter.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 110 of 220 volt, 60 Hz. In de meeste hotels is 220 volt beschikbaar. De stekkers zijn rond met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de Zuid-Koreaanse won (KRW). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij de meeste banken en bij casino's. In de meeste gelegenheden in steden worden alle gangbare creditcards geaccepteerd, maar traditioneel gezien geven Koreanen de voorkeur aan cash. Geldautomaten bij banken zijn meestal alleen te gebruiken tijdens openingsuren van de bank en aanwijzingen zijn doorgaans alleen in het Koreaans. De meeste openbare geldautomaten bevinden zich bij supermarkten en metro's en zijn 24 uur per dag te gebruiken. Amerikaanse dollars worden op een beperkt aantal belangrijke locaties en in grote hotels geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Zuid-Korea is +82. Telecommunicatie is goed ontwikkeld en er zijn overal internetcafés. Hoewel Koreanen veel gebruik maken van mobiele telefonie is er geen GSM-netwerk en sommige buitenlandse telefoons doen het niet in Zuid-Korea, zelfs als internationaal roamen is ingeschakeld. Mobiele telefoons zijn ook te huur.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112 (politie), 119 (ambulance en brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Seoel Incheon

www.airport.kr

Vervoer naar de stad

Er is een snelle spoorwegverbinding tussen het station van Seoul, luchthaven Gimpo (voor binnenlandse vluchten) en Incheon Internationaal. Bezoekers kunnen bij de Airport Expressway overstappen op een openbare of gratis bus vanaf het vervoercentrum van de luchthaven richting de stad. De rit duurt ongeveer een half uur. Kaartjes en informatie zijn verkrijgbaar bij het buskaartjesverkoopkantoor bij uitgangen 4 en 9 (binnen) en uitgangen 4, 6, 7, 8, 11, 13 en 9C (buiten). Er is ook een veerdienst van de haven van Incheon naar Yeongjong-do.

Autoverhuur

AJ Rentacar en Kumho Rent-A-Car werken vanuit kiosken bij de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Voor een taxi naar Seoel verlaat u de aankomsthal via gate 4 t/m 8, steekt u de straat over en loopt u naar de taxistandplaatsen bij platform 4D tot 7C. De taxirit naar het centrum van Seoel kost overdag tussen KRW 55.000 en 110.000 en duurt ongeveer een uur. Tol en extra toeslagen kunnen bij de prijs worden opgeteld. Chauffeurs spreken zelden Engels, dus u moet u bestemming in het Koreaans op een papiertje hebben staan.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbinden door loopbanden en interterminalshuttles.

Voorzieningen

De goed uitgeruste luchthaven heeft geldwisselkantoren en banken, veel verschillende restaurants en andere eetgelegenheden, taxfreewinkels en een ondergrondse supermarkt. Er is een outlet voor de verhuur van mobiele telefoons en internetkiosken, apotheken, sauna's, kapsalons, een postkantoor en een bagagedepot.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren op loopafstand van de hoofdterminal. De tarieven voor kort parkeren zijn KRW 1200 voor de eerste 30 minuten tot een dagelijks maximum van KRW 14.000, maar de prijzen variëren afhankelijk van het parkeerterrein. Lang parkeren, dat een shuttleverbinding heeft met het terminalgebouw, kost KRW 8000 per dag.

Internet

Internationale luchthaven Seoel Incheon biedt gratis wifi op de gehele luchthaven.