Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Aruba, Aruba

Vervoer in de stad

Het huren van een auto is een geweldige manier om het eiland te verkennen en veel bedrijven bieden 3-daagse aanbiedingen voor dergelijke excursies. Reizigers die van plan zijn bij of in de buurt van hun resort te blijven, komen er echter snel achter dat ze helemaal geen auto nodig hebben. Aruba beschikt over een goed bussysteem dat de meeste hotels verbindt met het centrum van Oranjestad. De bussen rijden ongeveer om de 20 minuten vanaf 08.00 tot 18.00 uur en elk uur van 18.00 uur tot middernacht, van maandag tot en met zaterdag. Er zijn ook taxi's beschikbaar (ze zijn echter moeilijk aan te roepen, u kunt dus het beste het hotel of restaurant een taxi voor u laten bellen), het vervoersmiddel bij voorkeur in het donker. De taxi's hebben geen meter, maar de chauffeurs hebben een lijst met officiële tarieven.

Tijdzone

GMT-4

Netspanning

Netspanning op Aruba is 120 volt, 60 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie platte pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de Arubaanse florin (AWG). De florin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Overal worden Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd en andere gangbare valuta kunnen worden ingewisseld bij banken. Creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd en overal in Oranjestad zijn geldautomaten.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Aruba is +297. Er zijn geen netnummer voor steden/regio's. Er is een GSM-netwerk dat dekking biedt voor het hele eiland. Mobiele telefoons zijn te huur en in de toeristengebieden zijn overal internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Koningin Beatrix Aruba

www.airportaruba.com

Vervoer naar de stad

Lokale bussen vertrekken regelmatig naar Oranjestad vanaf bushaltes net buiten het terrein van de luchthaven. Tourbussen kunnen passagiers naar de gewenste bestemming brengen. Er zijn ook taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Avis, Alamo, Budget en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven. Er kunnen extra kosten worden gerekend voor extra bagage, nationale feestdagen en reizen in de nachturen.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels en over verschillende restaurants en snackbars. Een bank biedt zeven dagen per week bankdiensten aan. Er zijn internetstations met draadloos internet aanwezig.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren met uurtarieven vanaf AWG 3 en dagtarieven vanaf AWG 30.

Internet

Er is wifi beschikbaar waarbij u moet betalen voor de werkelijk gebruikte browsertijd (pay-as-you-go). Het eerste uur is gratis.