KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Nationaal Park Rincón de la Vieja
 

Naar Liberia-Guanacaste

Retour vanaf

Liberia: de witte stad

Kunt u niet wachten om de waanzinnige natuur van Costa Rica verkennen? Boek vliegtickets naar Liberia en ontdek een historische stad waar u oerwoud, vulkanen en prachtige stranden binnen handbereik heeft. Stralend witte huizen en weelderige parken bepalen het straatbeeld van de hoofdstad van Guanacaste. In deze tropische provincie ervaart u de authentieke cowboy-cultuur, proeft u koffie op lokale plantages en kunt u naar hartelust zwemmen, surfen en snorkelen. Van koloniale architectuur tot outdoor-avontuur: in Liberia raakt u niet snel uitgekeken.

Cowboy-cultuur

De bijnaam 'witte stad' dankt Liberia aan het grind waaruit veel panden uit de koloniale tijd zijn opgetrokken. Ook nu nog bieden de historische panden aan de Calle Real een stralende aanblik met hun witte muren, terracotta daken en slingerende klimop. Kloppend hart van Liberia is het centrale park: bestel een verse kokosnoot, zoek een bankje en laat u vermaken door straatmuzikanten of toevallige passanten. Kijk niet vreemd op als u een cowboy spot: deze regio staat bekend om zijn sabaneros. In het Museo del Sabanero leert u alles over deze lokale cowboys die op grote ranches hun vee hoeden. Liberia is een ideale bestemming voor een stedentrip en het startpunt voor een langere vakantie in Costa Rica. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Liberia!

Stranden, vulkanen en modderpoelen

Liberia ligt in het noordwesten Costa Rica op zo’n 30 kilometer van de Pacifische kust. Natuurliefhebbers zitten hier helemaal goed: de stad is omgeven met nationale parken en prachtige stranden. Het rustige water bij Playa Hermosa is een fijne plek om te zwemmen, snorkelen en duiken. Ruiger gaat het eraan toe bij Witch’s Rock: de kust bij deze rotsformatie behoort tot de populairste surfspots van Costa Rica. Landinwaarts kunnen outdoor-fanaten op avontuur in Rincon de la Vieja, een groot nationaal park met kronkelende paden, reusachtige bomen, watervallen en liefst 2 actieve vulkanen! Dat laatste is goed te merken: u wandelt er langs bubbelende modderpoelen en warmwaterbronnen waarin u heerlijk kunt ontspannen.

Vliegtickets naar Liberia voor een onvergetelijke reis

Een goedkoop vliegticket naar Liberia boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Costa Rica snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

Des te meer redenen om Liberia-Guanacaste te bezoeken

 

yelp
Liberia-Guanacaste: Hotspots

Meer hotspots
 

Liberia-Guanacaste: soortgelijke bestemmingen