Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Curaçao

De blauwe wateren van Curaçao

Praktische info over Curaçao

Vervoer in de stad

Curaçao verkennen wordt meestal gedaan met een combinatie van openbaar vervoer en taxi's of huurauto's. Er zijn twee soorten bussen op Curaçao: traditionele bussen in metrostijl en kleinere passagiersbusjes. De grotere bussen ( konvoi) rijden op onregelmatige tijden tussen bepaalde punten in de stad en kosten ongeveer ANG 2, terwijl de busjes (BUS) ANG 1-3 kosten en vaak flexibeler zijn in de routes, zodat ze u dichter bij uw bestemming kunnen brengen. De meeste grotere hotels beschikken over gratis shuttlebussen naar de winkeldistricten in Willemstad. Het huren van een auto op Curaçao is een goede manier om het hele eiland te bekijken. Auto's zijn verkrijgbaar bij de luchthaven of in de stad. Houd er rekening mee dat de stratenvaak slecht worden aangegeven en gevaren op de weg zijn onder andere voetgangers, ezels, geiten en leguanen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-4.

Netspanning

Netspanning is 110 tot 130 volt, 50Hz. Stekkers met twee platte pinnen.

Alarmnummer

911 (politie); 912 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnavalsmaandag 3 maart 16 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Koningsdag 26 apr 27 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Dag van de vlag 2 jul 2 jul
Dag van Curaçao 10 okt 10 okt
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Curaçao is idyllisch, met veel zon en het hele jaar door hoge temperaturen. De hitte wordt getemperd door aangename en bijna constante passaatwinden vanuit het oosten. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 27°C. Curaçao ligt buiten de orkaangordel, maar de tropische locatie stelt het eiland wel bloot aan incidentele hevige stormen. Deze kunnen in elke tijd van het jaar optreden. Over het algemeen kan er tussen oktober en februari regen worden verwacht, maar het zijn lichte buien en ze vallen meestal 's nachts. De populairste tijd om Curaçao te bezoeken is tussen december en april, maar dit is voornamelijk omdat mensen willen ontsnappen aan het koude weer in het noordelijk halfrond en omdat de schoolvakanties in deze periode vallen. Het toeristisch laagseizoen, tussen mei en november, is in principe een net zo aangename tijd om Curaçao te bezoeken en de stranden zijn minder vol en accommodatie is over het algemeen goedkoper.

Internationale luchthaven Curaçao

www.curacao-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden taxi's en bussen tussen de luchthaven en Willemstad.

Autoverhuur

Avis, Budget en Hertz zijn autoverhuurbedrijven die onder meer vertegenwoordigd zijn bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de plaza, rechts van de uitgang van de aankomsthal.

Voorzieningen

De luchthaven heeft een 24-uurs geldwisselautomaat, banken en pinautomaten. Er zijn ook taxfreewinkels, bars en restaurants, een postkantoor en een zakencentrum.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid met 300 vakken direct buiten de luchthaventerminal. De eerste 30 minuten kosten ANG 3, tot een uur kost ANG 4, en elk daaropvolgend uur kost ANG 1, tot maximaal 10 uur. Het dagelijks tarief is ANG 18,50.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal. Er zijn ook betaalde internetwerkstations op de begane grond en de tweede verdieping.