KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De blauwe wateren van Curaçao
 

Praktische info Curaçao, Curaçao

Vervoer in de stad

Curaçao verkennen wordt meestal gedaan met een combinatie van openbaar vervoer en taxi's of huurauto's. Er zijn twee soorten bussen op Curaçao: traditionele bussen in metrostijl en kleinere passagiersbusjes. De grotere bussen (konvoi) rijden op onregelmatige tijden tussen belangrijke punten in de stad, terwijl de busjes vaker rijden en vaak flexibeler zijn wat routes betreft, zodat ze u dichter bij uw bestemming kunnen brengen. De meeste grotere hotels beschikken over gratis shuttlebussen naar de winkeldistricten in Willemstad. Het huren van een auto op Curaçao is een goede manier om het hele eiland te bekijken. Auto's zijn verkrijgbaar bij de luchthaven of in de stad. Houd er rekening mee dat de straten vaak slecht worden aangegeven en gevaren op de weg zijn onder andere voetgangers, ezels, geiten en leguanen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-4.

Netspanning

Netspanning is 127 volt, 50 Hz. Stekkers met twee platte pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de Antilliaanse gulden of florijn (ANG of NAFI). Eén gulden is 100 cent. Overal worden Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd en de gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Briefjes met hoge bedragen in Amerikaanse dollars en guldens kunnen lastig in te wisselen zijn en wisselgeld is vaak een probleem. De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Banken en geldwisselkantoren zullen buitenlandse valuta's omwisselen en geldautomaten zijn alom aanwezig.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Curaçao is +599. Alle plaatselijke telefoonnummers beginnen met 9 en hebben 7 cijfers. Telefoonkaarten voor openbare telefoons kunnen bij postkantoren, snackbars langs de weg of benzinestations worden gekocht. Er is gratis wifi beschikbaar in de meeste hotels in het hogere segment.

Alarmnummer

911 (politie); 912 (ambulance).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven van Curaçao

www.curacao-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden taxi's en bussen tussen de luchthaven en Willemstad.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de uitgang van de aankomsthal.

Voorzieningen

De luchthaven heeft een 24-uurs geldwisselautomaat, banken en pinautomaten. Er zijn ook taxfreewinkels, bars en restaurants.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid direct buiten de luchthaventerminal. Parkeertarieven variëren en zijn afhankelijk van de gebruiksduur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal. Er zijn ook betaalde internetwerkstations op de begane grond en de tweede verdieping.