KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Teotihuacán, Mexico-Stad
 

Praktische info Mexico-Stad, Mexico

Vervoer in de stad

Het efficiënte en zeer goedkope openbaar vervoersysteem zorgt ervoor dat het verrassend eenvoudig is om Mexico-Stad te verkennen. Het bestaat uit de metro, bussen, trolleybussen en minibusjes (peseros). De metro is de beste manier om te reizen, omdat deze snel en eenvoudig te gebruiken is (van 6.00 uur tot middernacht), maar de busroutes zijn ook erg uitgebreid en de bussen zijn over het algemeen betrouwbaar, hoewel het ingewikkelder is voor mensen die geen Spaans spreken. Peseros zijn kleiner, comfortabeler en sneller dan bussen, maar iets duurder, en kunnen overal langs hun vaste route worden aangeroepen. Alle vormen van openbaar vervoer zijn in het spitsuur overvol en kunnen dan het beste worden vermeden. Bezoekers moeten zich er te allen tijde bewust van zijn dat de criminaliteit hoog is in alle bussen en in de metro, vooral als het druk is. Bezoekers moeten 's nachts het openbaar vervoer vermijden en goed op hun eigendommen letten. Bezoekers kunnen beter geen taxi's aanroepen op straat. De meeste hotels beschikken over officiële taxichauffeurs die aan hen zijn toegewezen of hotels en restaurants kunnen radiotaxi's bellen; beide zijn duurder, maar veiliger en betrouwbaarder. Autorijden in de stad is een nachtmerrie en auto's moeten op een bewaakt parkeerterrein worden achtergelaten; een auto huren is duur en automobilisten die in hun eentje zijn lopen in de avonduren een groter risico op criminele aanslagen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-6 (GMT-5 tussen de eerste zondag in april en de op een na laatste zaterdag in oktober).

Netspanning

110-120 volt, 60 Hz. Normale stekkers hebben twee platte pinnen.

Valuta

De Mexicaanse munteenheid is de Mexicaanse peso (MXN). Eén Mexicaanse peso is 100 centavos. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, vooral Visa, MasterCard en American Express. Geldautomaten zijn in de meeste grote en kleine steden wel te vinden. Dit is de eenvoudigste manier om aan geld te komen, maar met het oog op veiligheid is het raadzaam om hier alleen tijdens kantooruren gebruik van te maken en waakzaam te zijn. De meeste bedrijven accepteren buitenlandse valuta (in het bijzonder Amerikaanse dollars), maar het is beter om met peso's te betalen. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij een van de vele casas de cambio (wisselkantoren), die langer open zijn en vlottere service bieden dan de bank.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Mexico is +52. Wanneer u naar het buitenland moet bellen, kunt u dit het best doen in een officiële TelMex telefooncel, omdat u bij andere aanbieders hogere tarieven betaalt. In Mexico bieden de providers Telcel, Movistar en AT&T een uitgebreide netwerkdekking. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden.

Alarmnummer

911 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Mexico-Stad

www.aicm.com.mx

Vervoer naar de stad

Het metrosysteem van Mexico City Metro verbindt de luchthaven met de binnenstad van Mexico-Stad. Er zijn ook busdiensten in de buitenwijken, waaronder Autobuses del Oriente (ADO) en Autobuses Estrella Roja. Sommige hotels bieden een ophaaldienst. Het is echter de moeite waard om te controleren wat hiervoor gerekend wordt, want over het algemeen is het goedkoper om een taxi te nemen.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget en National.

Luchthaventaxi's

Taxitarieven worden gereguleerd en passagiers kunnen vooraf bij de taxibalie in de aankomsthal betalen. Geautoriseerde taxi's zijn mosterdgeel, en hebben een vliegtuiglogo. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten.

Transfer tussen terminals

Passagiers kunnen gratis met de Air Train reizen tussen de twee terminals. Het algemene publiek betaalt een kleine vergoeding voor een openbare bus tussen de terminals.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, banken, geldwisseldiensten, zakelijke faciliteiten, een postkantoor, restaurants, winkels, hotelreserveringen en toeristeninformatie.

Parkeren

Parkeren bij de internationale luchthaven van Mexico-Stad kost MXN 44 per uur, tot maximaal MXN 288 per dag.

Internet

Wifi is beschikbaar in de internationale terminal.