KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kleurrijke huizen, Sint-Maarten
 

Praktische info Sint Maarten, Sint Maarten

Vervoer in de stad

Er zijn bussen die volgens een nogal lakse dienstregeling rondrijden in Sint Maarten; zij rekenen voor elke plaats die doorkruist wordt (in US$), waaronder Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay, Marigot en Grand Case. Het is vel sneller om per taxi te reizen, die telefonisch besteld kan worden. Het huren van een auto voor een dag of twee is altijd een goede manier om het meeste te halen uit een vakantie in Sint Maarten, want het wegensysteem bestaat in principe uit een ring langs de kustlijn, met enkele smallere wegen naar het binnenland. Autorijden is redelijk stressvrij; weggebruikers in Sint Maarten hebben de reputatie enorm beleefd te zijn en ze gebruiken veelal hun claxon om andere bestuurders te begroeten.

Tijdzone

GMT-4.

Netspanning

110/220 volt, 50/60 Hz. De standaard stekker heeft twee of drie platte pinnen, net als in de Verenigde Staten.

Communicatie

Het landnummer voor St. Maarten is +1 721. Het landnummer voor bellen naar het Franse St. Martin is +590. Bellen van het ene deel van het eiland naar het andere wordt gezien als internationaal telefoneren. Het nummer om vanuit beide delen naar het buitenland te bellen is 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Er zijn geen netnummer voor steden/regio's. De dekking van mobiele netwerken strekt zich uit over de twee delen van het eiland. Het is mogelijk te internetten in internetcafés. Houd er rekening mee dat er niet op het hele eiland wifidekking is. Er zijn wifihotspots in bars en cafés op de promenade van Philipsburg, bij Oyster Pond, bij Orient Beach en in de Maho-regio.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911 (politie), 919 (brandweer), 912 (ambulance).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Prinses Juliana

www.sxmairport.com

Vervoer naar de stad

Er is geen openbaar vervoer van en naar de luchthaven, maar er zijn taxi's beschikbaar en enkele hotels regelen ook vervoer.

Autoverhuur

Autoverhuurbalies zijn te vinden in de aankomstruimte. Avis, Hertz en Alamo zijn vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's, gereguleerd door de Airport Taxi Association, zijn beschikbaar buiten de aankomsthal, waar een taxibalie is. Er wordt een fooi verwacht.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bij Prinses Juliana zijn onder andere een bank, een pinautomaat, een restaurant, verfrissingen, een business class-lounge en taxfreewinkels.

Parkeren

Er zijn ophaal- en afzetgebieden buiten de terminal en er is parkeergelegenheid op loopafstand van de ingang. Parkeren kost US$ 1 per half uur voor de eerste acht uur en US$ 1 voor elke daaropvolgende twee uren. Het tarief voor een dag is US$ 24 en voor een week US$ 120.

Internet

De luchthaven biedt gratis wifi.