KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline

Cyprus

Kykkosklooster, Cyprus

Mezze eten in het land van Aphrodite

Op vakantie naar een van de zonnigste landen van Europa? Boek vliegtickets naar Cyprus en haal verse vis in Limassol of bezoek het Cyprus Museum in Nicosia. Op een van de vele golfbanen kunt u ook een balletje slaan. Volgens de verhalen is de godin van de liefde, Aphrodite, op dit eiland geboren. Neem een duik in zee bij de mythische rots vlak langs de kust. De legende vertelt dat zij hier uit zilver zeeschuim is verrezen.

 

Naar Cyprus

Oeroude archeologie

Een van de populairste badplaatsen op het eiland is Paphos. Slenter over de steigers van de haven of strijk neer op een terrasje met uitzicht op de baai vol kleurrijke bootjes. Maar de stad heeft meer te bieden. Laat u bijvoorbeeld rondleiden in het Byzantijns Museum of stap op een boot voor een mooie duik in de onderwaterwereld van Cyprus. In de wijk Kato Paphos ligt een archeologische site waar de mozaïeken vloeren van villa’s uit de oudheid nog te zien zijn. Ook de ruïnes van Choirokoitia zijn een prachtig kijkje in het verleden. Met een oorsprong uit 7000 voor Christus is het een van de oudste steden ter wereld! Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Cyprus!

Trek de bergen in

In het binnenland van Cyprus ligt het Tröodosgebergte. Fietsen tussen olijven- en vijgenbomen, wijnen proeven of in de winter zelfs skiën. Het kan er allemaal. Het Tröodosgebergte, in het binnenland van Cyprus, herbergt de beroemde berg Olympus. Hier kunt u bovendien het prachtige Kykkosklooster en -museum bezoeken. De keuken is een mix van Turkse en Griekse invloeden, wat zorgt voor heerlijke specialiteiten. Bestel als u niet kunt kiezen mezze, een selectie van allemaal kleine hapjes. Met een Keo-biertje erbij komt u helemaal in Cyprische sferen. Wilt u nog even door? Dans dan tot diep in de nacht in het bruisende plaatsje Ayia Napa.

Vliegtickets naar Cyprus voor een zonnige vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Cyprus boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Cyprus snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

Cyprus: alle bestemmingen

Larnaca EUR 368