KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Praktische info Aalborg, Denemarken

Vervoer in de stad

Aalborg beschikt over een goed bussysteem, dat het grootste deel van het stadscentrum beslaat. Prijzen en dienstregelingen zijn verkrijgbaar bij het hoofdbusstation aan het John F. Kennedy-plein. Het stadscentrum is ook vrij eenvoudig per voet te verkennen, of door middel van het leenfietseninitiatief van de stad, waarvoor een borgbedrag wordt gevraagd, dat terug wordt betaald wanneer de fiets wordt weggezet. Rondrijden in Aalborg is redelijk plezierig, als u eenmaal het licht verwarrende eenrichtingsverkeer hebt uitgedokterd, is de stad eenvoudig te navigeren. U kunt gratis kort parkeren in de meeste zijstraten en er zijn commerciële parkeerplaatsen voor een langere stop.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De Deense munteenheid is de kroon (DKK). Eén kroon is 100 øre. Creditcards worden algemeen geaccepteerd (met name Visa) en overal in het land zijn geldautomaten te vinden. De meeste banken zijn in het weekend gesloten, maar in Kopenhagen zijn verschillende geldwisselkantoren tot laat in de avond en zeven dagen per week open.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Denemarken is +45.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Aalborg

http://www.aal.dk/en/

Vervoer naar de stad

Er zijn taxi's naar Aalborg en Nørresundby beschikbaar buiten het terminalgebouw. Er zijn tevens bussen met verbindingen tussen Aalborg, Aabybro, Hjørring, Thisted, Blokhus en de luchthaven, die regelmatig vertrekken. De treinstations van Lindholm en Aalborg bevinden zich op respectievelijk 3 km en 5 km van de luchthaven. Er zijn ook limousinediensten beschikbaar.

Autoverhuur

Er bevinden zich autoverhuurbedrijven in het terminalgebouw, waaronder Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Alamo, National en Budget.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar. Als er geen taxi's aanwezig zijn, kan een luchthavenmedewerker er een voor u bellen. De reis naar het centrum van Aalborg duurt ongeveer 15 minuten.

Voorzieningen

Er zijn banken, wisselkantoren, winkels, restaurants, een lounge en faciliteiten voor gehandicapten. Personen met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is mogelijkheid tot kort en lang parkeren.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.