KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Loenstrup, nabij Billund
 

Praktische info Billund, Denemarken

Vervoer in de stad

Ondanks dat de luchthaven de op een na grootste van het land is, is Billund zelf redelijk klein en heeft geen spoorwegen, wat betekent dat al het vervoer via de weg of de lucht plaatsvindt. Bussen vertrekken regelmatig van de luchthaven naar omringende gebieden en in de zomer vervoert de Billund City Shuttle reizigers gratis tussen de luchthaven, het centrum van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio. Gelicentieerde taxi's zijn beschikbaar in heel Denemarken en kunnen, als het daklicht aan staat, op straat worden aangeroepen voor een iets lagere prijs dan wanneer de taxi vooraf wordt besteld. Net als in de rest van het land is fietsen een populaire vervoersmethode in Billund. Er zijn een aantal fietsverhuurbedrijven voor reizigers die de stad en de omgeving via een van de fietsroutes willen verkennen en er staan verschillende soorten fietsen klaar voor de verhuur.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De Deense munteenheid is de kroon (DKK). Eén kroon is 100 øre. Creditcards worden algemeen geaccepteerd (met name Visa) en overal in het land zijn geldautomaten te vinden. De meeste banken zijn in het weekend gesloten, maar in Kopenhagen zijn verschillende geldwisselkantoren tot laat in de avond en zeven dagen per week open.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Denemarken is +45.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Billund

http://www.bll.dk/?sc_lang=en

Vervoer naar de stad

Er zijn openbare bussen van Billund naar Vejle, Give, Esbjerg, Skanderborg en Aarhus.

Autoverhuur

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op luchthaven Billund, waaronder Avis, Budget, Hertz, Europcar, Enterprise en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn ruimschoots taxidiensten beschikbaar vanaf de luchthaven, waaronder Billund Taxa, Give Taxi, Herning Taxa, Himmerlands Taxi en Ikast Taxa.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttledienst van de terminalgebouwen naar het parkeerterrein.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere taxfreewinkels, restaurants, bagagekluisjes, geldwisselfaciliteiten, vergaderfaciliteiten, rookruimtes en een executive lounge.

Parkeren

Kort parkeren kan op parkeerterrein P3, dat zich direct naast de terminal bevindt. Het eerste uur is gratis en elk daarop volgend uur kost DKK 30. P1 is het parkeerterrein voor lang parkeren dat het dichtst bij de terminal ligt. Het kost DKK 95 per dag, of DKK 405 per acht dagen. Parkeerterreinen P5 en P6 liggen iets verder weg en kosten DKK 85 per dag of DKK 375 per acht dagen. De parkeerterreinen P7, P8 en P9 liggen het verst van de terminal en kosten DKK 80 per dag of DKK 335 voor acht dagen. Er zijn gratis shuttlebussen van en naar de terminal. Betaalautomaten bevinden zich in de aankomsthal, het terminalgebouw en in de ruimtes die naar de parkeerterreinen leiden.

Internet

De luchthaven biedt gratis wifi.