KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De wijngaarden van Bordeaux
 

Praktische info Bordeaux, Frankrijk

Vervoer in de stad

Lopen wordt als de beste manier gezien om Bordeaux te verkennen. De stad is groot, maar de meeste toeristische attracties bevinden zich in het centrum, dat voetgangervriendelijk is. De stad is ook een deelfietseninitiatief gestart en bezoekers kunnen voor een gering bedrag vanaf een dag tot een week fietsen huren. Maar de stad beschikt ook over een goed openbaar vervoersysteem en bezoekers kunnen kiezen tussen de bus, tram of elektrische bus, die samen het grootste deel van de stad beslaan. Het huren van een auto voor het verkennen van Bordeaux wordt afgeraden. Het voetgangersvriendelijke stadscentrum kent veel files kent en parkeren is vaak lastig. Er zijn taxi's beschikbaar, maar deze moeten telefonisch worden besteld.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. Mobiele telefoons kunnen in Frankrijk worden gebruikt, maar raadpleeg wel de roamingkosten voordat u op reis gaat. Het is vaak goedkoper om een lokale simkaart te kopen van aanbieders als Orange of Bouygues. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Bordeaux-Merignac

http://www.bordeaux.aeroport.fr/en

Vervoer naar de stad

Er zijn reguliere busdiensten naar het centrum van de stad; een rit van ongeveer 30-45 minuten. Buiten de luchthaven zijn taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar en Hertz werken onder andere vanuit de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten de aankomsthal zijn taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Een kort overdekt voetpad verbindt de twee terminals/hallen met elkaar. De derde goedkope Billi terminal bevindt zich op loopafstand.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere verschillende bars, winkels en restaurants, maar ook reisbureaus en touroperators. Ook zijn er pinautomaten en geldwisselkantoren aanwezig. De luchthaven beschikt over goede faciliteiten voor gehandicapte reizigers; reizigers met speciale behoeften worden geadviseerd hun luchtvaartmaatschappij hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Parkeren

Er is gelegenheid voor snel, kort en lang parkeren bij de luchthaven van Bordeaux. Parkeerterrein P1 bevindt zich op loopafstand van het terminalgebouw. P4 is het goedkoopste terrein voor lang parkeren. Er is een gratis shuttlebusdienst die het op afstand liggende P4 verbindt met het terminalgebouw.

Internet

Er is gratis wifi op de luchthaven.