KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Dwaal door de steegjes en traboules van Lyon

Rondstruinen in Lyon is als een reis terug in de tijd maken. Boek vliegtickets naar Lyon en ontdek de smalle steegjes, geheime doorgangen en verborgen hofjes van deze Franse stad. De Cathédrale de Saint-Jean is een van de mooiste kerken van de stad en in het Théâtre des Célestins kunt u genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen. Dé trekpleister buiten de stad is Walibi Rhône-Alpes: wie toe is naar een adrenalinekick zal deze hier zeker ervaren.

Ontdek de 'hoofdstad van de gastronomie'

Het meest sfeervolle en intrigerende deel van de stad is zonder twijfel Vieux Lyon (oud Lyon). Dwaal er urenlang door authentieke steegjes en ga op zoek naar de traboules (overdekte doorsteken). Overal vindt u winkels en boetieks, bars en restaurants. Wie van lekker eten houdt, kan zich in Lyon tegoed doen aan de mooiste (streek)gerechten en beste wijnen. Of geef uw ogen de kost in de 'Halles de Lyon Paul Bocuse', een enorme overdekte markt. De stad staat niet voor niets al eeuwenlang bekend als 'de hoofdstad van de gastronomie'. Lyon is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Frankrijk. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Lyon!

Een stad tussen 2 rivieren

Lyon wordt aan 2 kanten omringd door rivieren: de Rhône en de Saône. De oevers van deze rivieren zijn omgetoverd tot fantastische gebieden waar van alles te doen is. In het Parc des Berges du Rhône kunt u wandelen, fietsen en genieten van rust midden in de grote stad. Op zoek naar een leuke souvenir? Les Puces du Canal is de grootste antiekmarkt in de regio. Tussen de spullen van de 400 stalletjes zit vast iets van uw gading.

Vliegtickets naar Lyon voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Lyon boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Frankrijk snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Lyon

 

yelp
Lyon: Hotspots

 

Lyon: soortgelijke bestemmingen