KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Jachthaven, Marseille
 

Franse parel met een ruw randje

Wilt u Frankrijk eens op een heel andere manier leren kennen? Boek vliegtickets naar Marseille en dwaal door de pittoreske straten van de Oude Haven, bewonder de Notre Dame de la Garde en vaar naar Château d’If. Marseille heeft een uniek karakter: elegant en tegelijkertijd rauw, historisch maar ook modern. In de zomer zijn de stranden van de stad een heerlijke plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. En ook buiten Marseille is genoeg te doen: op een steenworp afstand liggen de geurende lavendelvelden en charmante dorpjes van de Provence.

Historische straten en fonkelnieuwe musea

 Marseille is een stad vol geschiedenis. De Oude Haven was vroeger hét economische centrum en is al zo’n 2600 jaar oud. Het is nu het meest sfeervolle deel van de stad waar u gezellig kunt rondlopen of een terrasje kunt pakken. En vergeet de smalle straten van de historische wijk Le Panier niet. Ook liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun lol op: het CeReM en MuCEM geven Marseille een nieuw gezicht. Beleef in deze 2 musea het leven in de Middellandse zeegebied in al haar facetten. Marseille is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een mooie rondreis door Frankrijk. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Marseille!

De specialiteit van Marseille

De bouillabaisse van Marseille is zonder twijfel de beroemdste vissoep ter wereld en onlosmakelijk verbonden met deze havenstad. De smakelijke, rode soep met de moeilijk te spellen naam is een echte traditie. U kunt deze delicatesse in bijna elk restaurant eten; de beste restaurants liggen rondom de Oude Haven. Bestel er een lekker glas wijn bij en smullen maar!

Vliegtickets naar Marseille voor een fascinerende stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Marseille boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Frankrijk snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Marseille

 

yelp
Marseille: Hotspots

 

Marseille: soortgelijke bestemmingen