KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Jachthaven, Marseille
 

Praktische info Marseille, Frankrijk

Vervoer in de stad

De meest gangbare manier om Marseille te verkennen is via het uitgebreide openbare vervoerssysteem, met bus-, metro- en tramdiensten, dat alle delen van het centrum van de stad en de buitenwijken bereikt. Kaartjes kunnen in alle drie de vervoersvormen worden gebruikt en kunnen worden aangeschaft in de metro of winkels met een 'RTM'-bord. De meeste bussen rijden tot 21.00 uur en enkele rijden door tot ongeveer 00.30 uur. Reizen in de avonduren kan het beste per taxi. Deze zijn te vinden bij de meeste grote hotels of op straat. Autorijden in Marseille wordt niet echt aanbevolen, want het centrum van de stad heeft veel nauwe straten met eenrichtingsverkeer en er is beperkt parkeerruimte.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. Mobiele telefoons kunnen in Frankrijk worden gebruikt, maar raadpleeg wel de roamingkosten voordat u op reis gaat. Het is vaak goedkoper om een lokale simkaart te kopen van aanbieders als Orange of Bouygues. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Marseille Provence

www.marseille-airport.com

Vervoer naar de stad

Shuttlebussen vertrekken regelmatig vanaf de luchthaven naar treinstation Marseille Saint-Charles, waar aansluitingen te vinden zijn naar andere bestemmingen. Bussen verbinden ook de luchthaven met het busstation in Aix-en-Provence en het Aix-TGV treinstation.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar en Sixt zijn vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten de luchthaven zijn taxi's met een meter aanwezig.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere verschillende detailhandels en taxfreewinkels; bars, restaurants en cafés, een zakencentrum en banken, pinautomaten en geldwisselkantoren.

Parkeren

De kosten voor parkeren bij luchthaven Marseille Provence variëren afhankelijk van het parkeerterrein en de duur. P1, 2, 5, 6 en 10 liggen het dichtst bij de hallen; P3, P7 Eco, P Duree XXL en P Cheque Parking liggen verder weg.

Internet

Er is wifi beschikbaar in het zakencentrum en de Cezanne Lounge in aankomsthal 1.