KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Wijngaarden nabij Montpellier
 

Franse flair in zonnige kuststad

Zin een zonzekere bestemming vol historie en cultuur? Boek vliegtickets naar Montpellier en bezoek de Citadel, speel een potje petanque met de lokale bevolking en ontspan op het strand. Wist u dat de oudste medische universiteit van Europa in Montpellier staat? Het gebouw dateert uit de 12e eeuw. De stad kent ook zijn eigen indrukwekkende Arc de Triomphe. En wat dacht u van de oudste botanische tuin van Frankrijk: le Jardin des Plantes?

Ontspannen in het stadscentrum

Place de la Comédie is het energieke centrum van Montpellier. Strijk neer op een van de vele terrasjes en geniet van een drankje en de vele straatartiesten die het publiek hier vermaken. Montpellier kent maar liefst 300 zonnige dagen per jaar! Zin om te shoppen? Rondom het plein kunt u heerlijk winkelen in de middeleeuwse straatjes vol unieke winkels. Of bezoek de schitterende Opera Comédie, die rechtstreeks aan het plein ligt. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Montpellier!

Duik in de oceaan en in het nachtleven

Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit in aquarium Mare Nostrum, en ook avonturiers zijn hier aan het goede adres. U duikt hier namelijk regelrecht de oceaan in en belandt met een schip in een levensechte storm. Heeft u nog niet genoeg beesten gezien bezoek dan ook het Parc zoologique de Montpellier, oftewel de dierentuin. ’s Avonds kunt u genieten van de fijne Franse keuken in een van de talloze restaurants. Nog niet moe? Duik dan het nachtleven in. Omdat een kwart van de inwoners hier bestaat uit studenten hoeft u niet lang te zoeken naar een goedbezocht café!

Vliegtickets naar Montpellier voor een zonnige stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Montpellier boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Frankrijk snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Montpellier

 

yelp
Montpellier: Hotspots

 

Montpellier: soortgelijke bestemmingen