KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Rolandstandbeeld in historisch Bremen
 

Duitse wijn proeven aan de Weser

Op stedentrip naar een historische Hanzestad? Boek vliegtickets naar Bremen en bekijk het Haus der Bürgerschaft, de Unser Lieben Frauen-kerk en de prachtige bloemen in Botanika. De omgeving is adembenemend want de botanische tuinen liggen midden in een rhododendronpark. Wandel ook tussen oude pakhuizen en moderne gebouwen in Überseestadt. En flaneer op de promenade langs de Weser-rivier tussen de locals of drink er een kop koffie in een van de cafés om uw volgende route te plannen. Want in deze stad is een hoop te zien!

Shoppen in de Schnoor

In de kronkelige steegjes van de Schnoor, de oudste wijk van de stad, kunt u souvenirs scoren of een biertje drinken in een echte Duitse biergarten. De gezelligste restaurants vindt u in de Böttcherstrasse. Bewonder hier meteen de 30 porseleinen klokken en de houtsnijwerken van de carillon. Ook voor de leukste musea bent in Bremen op de juiste plek. Bekijk de mooiste schilderijen van vroeger in de Kunsthalle Bremen en moderne kunst in Weserburg. In het futuristische Universum Science Center onderzoekt u zelf de ruimte en de mens. En in het Übersee-Museum reist u in 80 minuten rond de wereld. Bremen is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Duitsland. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Bremen!

Beroemde beelden op Marktplatz

Marktplatz is het symbool van handelsstad Bremen. Bewonder vanaf hier de St. Petri Dom zu Bremen en het bekende beeld ‘Roland’, dat staat voor vrijheid en gerechtigheid. Een ander wereldberoemd beeld is de ‘Bremer straatmuzikanten’,  waarbij een ezel, hond, kat en haan op elkaar staan zoals in het sprookje van de gebroeders Grimm. De stemmen van de dieren komen op het plein uit de grond en voor de ezel is verderop zelfs een grafmonument gemaakt. Achter het beeld staat het mooie Rathaus. Duik hier de kelder in voor de beste Duitse wijnen. Proost!

Vliegtickets naar Bremen voor culturele stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Bremen boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Duitsland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Bremen: Hotspots

Meer hotspots
 

Bremen: soortgelijke bestemmingen